Optimism 09/Bogdan Naumovici si Miscarea de Rezistenta [partea a III-a]

by Andreea

naumovici

Bogdan Naumovici

[Prezentare Bogdan Naumovici – slide 1]

Optimist: “O sa ajungem toti sa cersim!”

Pesimist: “De la cine?”

Daca Tudor Arghezi facea poezie din “bube, mucegaiuri si noroi” semn ca munca lui era 90% transpiratie si 10% inspiratie, la Bogdan Naumovici lucrurile par sa stea invers, fiind mai degraba un natural born creative. Stiu ca in mediul de advertising a fost si iubit, si contestat, who’s not, dar nu ma prea intereseaza aspectele de culise. In ceea ce ma priveste, il percep ca pe un tip relaxat, care isi face cu bucurie meseria. Poate tocmai relaxarea asta e cheia succesului, caci, asa cum nu inceteaza la nicio prezentare publica sa afirme, a avut primul sau job la 29 de ani cand a intrat direct in Leo Burett pentru ca mama lui isi va fi pierdut “crasma” pe care o avea si apartamentul, asa ca a trebuit sa munceasca. Bogdan zice ca e vina lui Theodor Stolojan si a misculatiilor sale economice proaste de la mijlocul anilor ’90 cand dolarul a crescut brusc si nenorociri s-au abatut asupra oamenilor. Nu stiu sa va spun contextul cu precizie, dar ideea este ca Bogdan a renuntat la bere si s-a apucat de munca din cauza lui Stolojan. Intr-un fel a fost noroc de conjunctura, ca sa zic asa, fiindca Bogdan nu stia prea multe dintr-un domeniu care nu stia, la randu-i, prea multe despre sine, deci bafta pionieratului.

Bogdan Naumovici a vorbit, cu talc, despre toate momentele optimiste din viata sa – majoratul, Revolutia, nunta sa [optimism care avea sa-l coste, dupa cum sigur a spus, dar asta e doar umoristica de barbat insurat, nimeni nu l-a luat in serios, poate doar barbatii, la randu-le, insurati din sala]. Toate astea ca sa ne releve, in final, momentul optimist al anului 2009 – proiectul Miscarea de Rezistenta pe care il “naseste” pentru Jurnalul National. Uite, d-aia zic ca-i un tip creativ fiindca la inceputul prezentarii eram sigura ca o s-o tina cap-coada cu propriile experiente si cam atat. Dar a sedus audienta povestind despre momentele personale de optimism si a sfarsit cu anul 2009 in care se intreaba daca a mai ramas ceva vizavi de care sa-i creasca inima. Raspunsul: Miscarea de Rezistenta.

Si iata cum a ajuns sa prezinte un proiect in care crede foarte mult, dar pe care deocamdata l-a pus pe hold fiindca e campanie electorala si-ntr-o perioada atat de aglomerata cu mesaje de tot felul, inca unul nu doar ca ar incarca piata, dar poate ca ar trece si neobservat. Miscarea de Rezistenta nu se refera la impotrivire, asa cum probabil ati crede, nu este o miscare similara dizidentei comuniste ca cea de la Nucsoara cu fugit in munti si asa mai departe, ci este o miscare culturala care se tine tare pe pozitii plecand de la valori locale bine inradacinate. Cel putin asta pare sa ne fi spus Naumovici.

Bogdan a prezentat toate filmuletele realizate pentru aceasta campanie si pe toate le puteti gasi pe site-ul Jurnalului National impreuna cu misiunea completa a campaniei si un formular unde va puteti inscrie in miscare pana la noi instructiuni.

[In partea a IV-a de la Optimism09: Sanda Nicola si-un cancer de col uterin]

0 comment

You may also like

0 comment

Optimism 2009 - ediţia de toamnă - poze, filmuleţe şi păreri | Blogu` Lu` Sorin October 31, 2009 - 3:53 pm

[…] mai scris despre Optimism 2009: ladylook; apPRentice.ro -1; Andreea Vasile -1-2-3; Anca Banita; Ileana Ghita; Liana şi aştept şi alte posturi…hai că se […]

Reply
Morko October 31, 2009 - 4:48 pm

still one of my favorites. 😀

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: