Optimism09/Cristian Lupsa citeste Decat O Revista [partea a II-a]

by Andreea

COPERTA

Coperta primului numar din Decat O Revista care continua tema unei poze binecunoscute realizata de Alex Galmeanu cu Mihai Dobrovolschi

Cristi Lupsa s-a intors din SUA. Si, dintr-o data, consumatorii de reviste destepte au inceput sa auda de el.

La inceput a fost senior editor la Esquire. Si-a dat demisia. Pe urma a fost editor la TABU. A plecat si de-acolo cu doua saptamani inainte ca TABU sa anunte ca a iesit din trustul Realitatea-Catavencu. Mai e colaborator la FHM [oare mai e? daca mai e, pentru cata vreme?]. Peste toate, a tinut cursuri de jurnalism narativ la Centrul pentru Jurnalism Independent. In doua saptamani, lanseaza Decat O Revista, publicatie pe care gandit-o impreuna cu un grup de prieteni si pe care o va scoate in print, in editie limitata si gratuit. De cand a facut anuntul, numai la asta ma gandesc, cum sa pun mana pe o copie. A hard copy.

[Remember]: Numele revistei imi aduce aminte de povestea cu numele Oricum. Ca s-a nascut fiindca nu conta cum avea sa se numeasca echipa, ci ce urma sa faca. Asa ca Oricum i-a ramas numele si distractiv a fost sa-l prezentam in toti anii astia oamenilor cu care lucram si, mai ales, sponsorilor. Dar uite ca numele nu s-a pierdut si vineri seara Oricum, in frunte cu Razvan, striked again cu ShortsUp.

Cristian Lupsa a tinut o prezentare despre cei 10 pasi pe care trebuie sa-i faci daca vrei sa scoti o revista. Fireste, totul incepe la o bere. Cristian Lupsa a crezut mereu in puterea povestilor, in rolul lor de a-i inspira pe altii, de a-i misca sau, pur si simplu, de-a aduce acel ceva surprinzator pe care nimeni inainte nu-l va fi observat. Crede mult in asta si s-a si dat de gol intr-un fel cand a spus ca il doare sa vada cum unii isi vand sufletul in scopuri comerciale, explicand poate, intr-un fel, propriile demisii de la Esquire si de la TABU. Cristian e un om cu o misiune si urmarindu-l pana acum se tine bine cu dintii de ceea ce stie ca are de facut.

Decat O Revista merge pe acelasi principiu. Nu conteaza cum se numeste “carcasa” cu pagini care tine povestile, ci povestile dinauntru sunt cele care au greutate. Asa s-a nascut. Avanpremiera a aratat cat se poate de bine – si la nivel de ilustratii, si la nivel de subiecte. Personal, abia astept sa citesc despre nasterea lui Fredo si Pid’jin, the two evil pigeons si despre motivele pentru care femeile iubesc vampirii sub semnatura Gabrielei Lungu de la The Practice [imi place ea si nu-mi plac vampirii].

[Gossip]: Dupa ce TABU  a anuntat parasirea trustului Realitatea-Catavencu, unele voci au spus ca revista va fi preluata de Dinu Patriciu. Ieri, am aflat ca Dinu Patriciu are alte planuri, adica aduce revista PEOPLE in Romania. Cica echipa e deja formata si se lucreaza la primul numar. Fir-as a naibii. Mereu aflu de toate astea prea tarziu. Vreau si eu sa scriu la o revista meseriasa!

Felicitari Cristian Lupsa.

[In partea a III-a de la Optimism09: Bogdan Naumovici si Miscarea de Rezistenta]

0 comment

You may also like

0 comment

Optimism 2009 - ediţia de toamnă - poze, filmuleţe şi păreri | Blogu` Lu` Sorin October 31, 2009 - 9:27 am

[…] mai scris despre Optimism 2009: ladylook; apPRentice.ro -1; Andreea Vasile -1-2-3; Anca Banita şi aştept şi alte posturi…hai că se […]

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: