Otto, câinele skater și recordul mondial

by Andreea Vasile

Pe 11 noiembrie, câinele Otto a reușit să treacă cu skate-ul, fără oprire, printre picioarele a 30 de oameni și-a stabilit astfel un record mondial care-a fost înregistrat de celebra Carte a Recordurilor. Bulldog-ul și-a făcut numărul în Lima, Peru, dar a ajuns cunoscut în lumea întreagă. Irina Gaman locuiește în apropiere de locul în care Otto a devenit faimos și mi-a povestit despre perseverența cățelului vesel și neînfricat și despre cum a ajuns la această performanță.

otto

Otto trece prin tunelul uman spre recordul mondial.

sursă: guinessworldrecords.com

”Sunt entuziasmată pentru Otto și m-am bucurat să citesc știrea despre performanța lui. Nu am asistat live când a intrat în Cartea Recordurilor, dar când l-am văzut prima dată, mi-am spus în minte : que chevere este perito!”, spune Irina, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Lima din iulie 2014, unde lucrează ca ofițer de investiții în sectorul microfinanțării într-un fond internațional de investiții, responsabil pentru piața din America de Sud.

gaman

Irina Gaman locuiește în Lima, este una dintre susținătoarele lui Otto și l-a văzut de multe ori jucându-se pe faleza din apropierea casei sale, unde câinele a și stabilit recordul mondial.

sursă: Facebook.

”Odată cu mutarea mea în Lima, am început să alerg destul de mult și, odată cu jogginng-ul de seară sau de weekend, l-am întâlnit pe The Dog. Malencon din Miraflores este cea mai populară și cosmopolită faleză din Lima unde, în timpul weekend-urilor, se desfășoară diferite activităti în aer liber (picnic, tenis, jogging, parapantă, înot, plimbări cu bicicleta) la care participă de la cei mai mici până la cei în vârstă.

Pe Otto l-am cunoscut acum vreo 8 luni în Malencon de Miraflores, făcând diferite acrobații cu placa, împreună cu sora / sau perechea lui (mulți dintre admiratori exclamau: ce cuplu de căței haioși). Pe Otto îl găsești mereu cu multă energie, foarte preietenos, mereu în mișcare, în fiecare sâmbătă și duminică, împreună cu stăpânul lui. Mai mereu adună multă lume în jur, admiratori din toate colțurile lumii. Acrobațille lui pe care le-am văzut până acum au fost mereu pe skate, urcând sau coborând pante, parcurgând distanțe mari, făcându-și singur avânt sau mișcând corpul în așa fel încât să ghideze skate-ul. Mi s-a părut impresionant!”, povestește Irina.

otto 2

Otto, un skater antrenat, cu experiența orelor lungi de practică.

sursă: guiness worldrecords.com.

”Pe stăpânul lui Otto nu îl cunsoc personal. L-am felictat pentru performanța cățelului, dar nimic mai mult. Pare un tip nonconformist, tânăr, ambițios, zâmbitor. În fiecare weekend, Otto adună în jur de 30-50 persoane, poate și mai multe, care se uită la acrobațiile pe care le face. E super popular în zonă, dar nu știu unde locuieste, în ce cartier din Lima”, a spus, în final, Irina.

Otto are 4 ani. Sau 28  în … ani câinești. Pesemne, maturitatea și experiența vieții și-au spus cuvântul. Cu tact, concentrare și entuziasm, Otto a dat talpă spre recordul mondial!

0 comment

You may also like

0 comment

Masaj November 19, 2015 - 9:43 am

Jmeker rau dulaul asta ! 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: