Pe cand eu mancam un sendvis cu icre…

by Andreea

…in cealalta parte a lumii, Kazim Karaismailoglu cadea de pe scuter in insula Koh Phangan din Thailanda. Era vineri, ora 20, cand, in Romania, eu mancam un sendvis cu icre. Era vineri, ora 24, cand, in Thailanda, dupa un accident destul de grav, Oyvind Haugvaldstad, prietenul meu, chema ajutoare pentru Kazim, intins pe-o sosea, intre doua dealuri, in insula mai sus-mentionata.

*

Cu un speedboat, Kazim fusese transportat la spitalul din Koh Samui si internat. Primele vesti pe care Oyvind mi le daduse erau ca turcul trebuie operat si ca trebuie sa stea in spital vreo saptamana. Urmatoarele vesti erau ca, reintors in Phangan ca sa rezolve problema cu scuterul distrus in accident, Oyvind descopera ca si scuterul lui lipseste. Fusese furat.

*

Cu un scuter furat si-un amic in spital, Oyvind gaseste ca ultimele sale zile dintr-o vacanta de o luna in Thailanda sunt mizerabile si ca toate lucrurile frumoase pe care le facuse pana atunci si despre care imi povestise fericit in fiecare zi sunt ca inexistente. Mai mult, Oyvind are pasaportul la centrul de inchirieri scutere si, fara moped returnat, nici pasaportul nu exista. Si el are nevoie de pasaport pentru ca peste patru zile are avion din Bangkok spre Londra.

*

Cu problema scuterului furat in minte si cu perspectiva de-a fi nevoit sa plateasca 1000 de euro pentru el, bani pe care nu-i are, pentru a-si recupera pasaportul, Oyvind pleaca din nou in Samui ca sa-l ia pe Kazim. Cu cateva oase fracturate, dar ghipsate si cu clavicula care va trebui operata cand se intoarce in Dubai, acolo unde Kazim locuieste in prezent cu prietena lui, muzician, turcul este eliberat din spital. Oyvind nu poate sa ajunga insa la el pentru ca vasul a acostat de partea cealalta a insulei si, acum, s-a pornit furtuna. Vorbesc cu Oyvind pe Gmail si, fara niciun gand si fara nicio speranta, asteapta sa stea ploaia.

*

Nu reusesc sa dau de Oyvind la telefon asa ca ii scriu prietenei lui Kazim ca sa aflu ultimele informatii despre baieti. Imi spune ca Oyvind s-a mutat la bungalourile in care sta Kazim si ca asteapta sa-i intre salariul in cont ca sa plateasca mopedul, sa-si ia pasaportul si sa vina in Bangkok. Cealalta varianta ar fi fost ca Oyvind sa-si lase pasaportul la centru si sa plece din insula. Sa vina in Bangkok si, acolo, la ambasada Norvegiei, sa-si scoata un pasaport la urgente si sa vina acasa. Dar asta ar fi insemnat sa fie raportat la politie de catre proprietarul mopedului. Tu te-ai risca sa te reintorci in Thailanda stiind toate astea? Daca da, inseamna ca n-ai vazut cum arata Bangkok Hilton. Si nici n-ai citit despre inchisoarea asta. De fapt, daca n-ai nevoie, te sfatuiesc nici sa n-o faci.

*

Au trecut doua ore de cand am vorbit cu Oyvind. Doua ore fericite. Scuterul a fost gasit. Fusese furat din fata clubului in care se afla vineri seara, pana sa aiba loc accidentul lui Kazim. Ieri seara, mopedul a fost observat de ceea ce Oyvind mi-a spus ca formeaza un fel de mafie a insulei Koh Phangan, cu membrii careia, bineinteles, Oyvind s-a imprietenit. Asa e el. Unul dintre ei l-a urmarit pe hot si cand acesta s-a oprit, a dat un telefon dupa restul gastii care a venit de indata, l-a batut pe individ, a luat scuterul si i l-au adus lui Oyvind in aceasta dimineata.

*

Kazim are chef de petrecere, dar nu poate petrece. Oyvind mi-a spus ca merge bine doar cand ia calmante si ca, in rest, il doare tot corpul. Vor veni in Bangkok maine sau poimaine. Pe 10 septembrie, amandoi au avion inapoi spre casa. Oyvind se opreste la Londra si apoi la Manchester pentru un meci cu City. Kazim se opreste in Dubai, direct la spital, pentru operatie. Dupa asta va trebui sa stea la pat cam o luna de zile. In tot timpul asta, prietena lui va trebui sa cante mai mult si mai bine decat pana acum. Are doua guri de hranit. Nu va fi insa o problema. Este una din cele mai cunoscute interprete la harpa electronica din Dubai.

0 comment

You may also like

0 comment

Ina September 6, 2010 - 9:32 am

Piele de gaina!

Reply
Cosmin September 6, 2010 - 10:07 am

Aventuri in thailanda, capitolul 1? 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: