Peninsula 2010 la cort

by Andreea

Camping @ Peninsula 2010. More foto aici.

Am plecat la Peninsula 2010 pe 27 august in formula de cinci. Era deja a doua zi de festival cand am ajuns noi in Targu Mures, adica pe la orele 21, dupa vreo sapte ore pe drum, dintre care una am pierdut-o stand prin Busteni (traffic jam de weekend). Masina am parcat-o la vreo cinci minute de mers pe jos pana la intrarea in zona de festival si, dupa ce ne-am luat bratarile, am pornit-o cu rucsacii in spate la zona de camping ca sa ne ridicam casa (ca sa asist la ridicarea caselor ca nu am nici cort, nici nu ma pricep la montarea lor).

*

La sosirea in camping am primit cate un numar pentru fiecare cort si am fost indrumati spre zona in care urma sa locuim. Fiindca am ajuns in a doua zi de festival, am stat cu cortul hat-departe, in sectorul E. Totusi, drumul care in noaptea in care am ajuns parea ca nu se mai termina, a devenit obisnuinta a doua zi si fara bagaje si, cu chef de distractie, l-am parcurs fara prea mare bataie de cap. Catalina, priceputa intr-ale muntilor si corturilor, a ajutat pe toata lumea sa-si inalte fortaretele provizorii si, dupa ce ne-am pregatit sacii de dormit, am plecat la Gorillaz Sound System si la bere.

*

Obositi dupa drum, pe la ora trei ne-am retras la somn si, abia atipiti, mai betii vecini s-au intors cu voie buna, decibeli multi in voce si si mai multi in masina. Asa ca timp de vreo doua ore am ascultat Parazitii si pe baietii din Baia Mare care urlau: “Treziti-va in pula mea ca dormiti dupa ce muriti!”. Pe acest fundal am reusit totusi sa punem geana pe geana, dar nu pentru foarte mult timp, caci soarele de 8 dimineata ne-a trezit pe toti. Mai putin pe Coco care a rezistat in cuptorul-casa pana pe la 9 si jumatate cand Catalina, ingrijorata, a intrebat-o daca e bine pana cand, in final, Coco a raspuns stins: “Da”.

*

Pana s-o trezim pe Coco, m-am dus cu Catalina la dus. Pe dus il gaseai, cum mergeai pe carare la sosea, dupa vreo 300 de metri de unde aveam corturile. Infasurate in prosop, cu periuta de dinti in gura, am inaintat, lipa-lipa, in slapi pana la gheretele rosii care ascundeau binecuvantata apa. Apa rece cand am ajuns noi asa ca am tras un dus militaresc si-am iesit inapoi in soare. Ne-am oprit la scuipatoare, unde am luat mai multe guri din apa marcata ca non-potabila, dar doar ca sa ne clatim Colgate-ul si sa imprastiem aroma de menta in iarba. Ajunse acasa, la cort, ne-am pus hainele de sambata si, dupa ce s-a trezit toata lumea, am plecat in oras pentru mic dejun si plimbare pana seara cand au inceput concertele.

*

Sambata noaptea a plouat. Non-stop. Am baut moderat ca sa nu fiu nevoita sa ies din cort in miez de dimineata cand era frigul mai nemilos. Dar a trebuit. Prea somn sa-mi aduc aminte si prea infrigurata ca sa realizez, am ajuns la toalete pe la un 5 am. Dimineata, toata lumea s-a trezit dupa 9. Soarele lipsea, ploaia nu incetase. De data asta, cu Coco la brat, m-am indreptat iar spre dusuri despre care auzisem ca au apa calda. Dupa un 50-50 daca sa ne spalam sau nu pe cap, ne-am hotarat sa samponam podoaba capilara. Mare greseala. Cum am dat primul sampon, apa calda a disparut ca prin magie si-n locul ei, siruri sloi. Am clatit cum am putut, ne-am infasurat in prosoape si-am plecat inapoi spre corturi. Frig pe toata linia. Ne-am impopotonat vestimentar cu ce-am avut la indemana, adica mai nimic, si-am plecat, iar, la oras, la restaurant Leo, sa halim micul dejun. Pe la mijlocul zilei a iesit si soarele.

*

Duminica noaptea a fost cel mai frig. Degeaba sarisem la Korn si la Dub FX, in sacul de dormit era iarna. Foarte multa umezeala, eu imi pierdusem sosetele si nu le mai gaseam, am dormit in pozitia fetus pana pe la 6 dimineata cand mi-am facut curaj sa ies din sac si sa imi caut ciorapii inainte sa nu-mi mai simt degetele de la picioare. Am reusit si am mai dormit pana la 8 cand a sunat ceasul. Timpul sa ne facem bagajele, sa strangem corturile si sa plecam spre casa. Drum lung in zi de luni pe directia Sighisoara-Transfagarasan-Pitesti-Bucuresti.

0 comment

You may also like

0 comment

Ina August 31, 2010 - 10:47 am

:))

Imi place laitmotivul drumului si iti admir cumpatarea :>

Reply
Andreea August 31, 2010 - 10:50 am

ahahaha. multumesc 🙂

Reply
ion August 31, 2010 - 10:53 am

sa inteleg ca ati cam facut frigul? 🙂

Reply
Andreea August 31, 2010 - 10:57 am

noaptea, clar da.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: