Pentru prima dată, o echipă de români încearcă traversarea Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle

by Andreea Vasile

Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri din portul Marina Limanu și vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia). Ei încearcă astfel să doboare recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, care e în prezent de 29 de zile.

Încercarea aceasta este și primul antrenament important al echipei Atlantic4 care se pregătește astfel pentru competiția ”Atlantic Challenge”, care va începe în luna decembrie și care înseamnă traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle, aceeași pe care echipa o folosește acum pentru traversarea Mării Negre.

 

Deși au plecat de mai puțin de o săptămână, echipa a avut parte de ploi, furtuni și valuri puternice care au dus la mai multe defecțiuni tehnice, pe care, din fericire, au reușit să le remedieze singuri. Puteți urmări aventura lor pe Marea Neagră pe pagina de Facebook lui Andrei Roșu, unde soțiile membrilor echipei primesc mesaje de la băieți, apoi le transmit către noi.

”Atlantic Challenge”, obiectivul final al echipei, e considerată cea mai dură competiție de canotaj din lume. Distanța de 5000 de kilometri pe care o au de străbătut este între Insulele Canare (La Gomera) și Antigua și va avea startul pe 12 decembrie 2017. Regulile de participare sunt foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membrii vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop, timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.

poza 2.jpg

Atlantic4 e prima echipa românească în această competiție. Ei depun efortul și pentru o cauză socială unde și noi putem ajuta: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile. Pentru a-i susține, Kaufland România, partener oficial al inițiativei, a donat suma de 20.000 de euro pentru această cauză către HOSPICE Casa Speranței. Susținătorii pot dona pe pagina http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România.

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: