Plăcinta

by Andreea Vasile

Ceasul arată 21.45.

Iar nu mai mănânc

Picioarele mi se târâie pe Calea Victoriei. Mi s-a făcut silă de drumul ăsta – Cercul Militar până la Green Hours. La început este mișto, stai în centru și ți se pare cool. În timp ce alții iau taxiul, eu merg agale pe un bulevard central. Însă avantajul își arată repede colții – în weekend beau, obosesc, se face dimineață, vreau să mă teleportez până acasă, dar mi-aduc aminte că stau pe Calea Victoriei, deci o iau pe jos. Sunt la Piața Victoriei, este seară și mi-e frig, aș lua un taxi, dar nu pot, stau la 10 minute de mers pe jos așa că o iau pe Calea Victoriei. Am băut o cafea la Starbucks, ies de acolo înainte să fac pipi, mă apucă pipi, uite un taxi, dar nu mă ia, deci o iau pe jos pe Calea Victoriei și parcă aș face în chiloți și așa ajung acasă repede, ce mai contează?

Mi-e foame și-n timp ce merg pe Calea Victoriei știu că este târziu, deci nu o să mai mănânc. Poate un măr, poate niște nuci, poate mai bine mă culc, mâine este zi de sală, deci mă trezesc oricum la 6.00, înainte să mă înjure stomacul și să-mi inunde mintea cu zgomote întortocheate ca un ghem dat încolo și încoace de o pisică fără astâmpăr.

*

Intrați!, mă anunță interfonul, împing ușa până la perete, dau high five cu întrerupătorul de pe scară și număr, iar, treptele până la doi. La etajul unu ceva îmi distrage atenția. Pierd numărătoarea. Iar. S-au făcut peste șase luni de zile de când nu reușesc să număr treptele care formează două etaje pentru că la etajul unu se întâmplă ceva și totuși nu se întâmplă nimic și mă trezesc că sunt cu mintea aiurea.

*

Intru în casă, mă descalț, îmi pun hainele care cad pe mine ca pe gard și-n timp ce fac toate astea mă gândesc să-mi tai un măr, hai și niște semințe de dovleac și arahide și câteva prune uscate. Deschid ușa la bucătărie. Miros puternic de mâncare proaspăt gătită. Este mâna Adei. Iar. Un sos thailandez într-o oală și o plăcintă încă aburindă. Cu brânză. Este 22.10. Ce mă fac?

*

22.20. Ies din bucătărie.

În tava este cu o bucată de plăcintă mai puțin.

placinta

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: