Povestea lui Lady

by Andreea

Cand doi baieti au adus-o pe Lady la sectia de politie, Colonelul era la munca. Baietii n-au zis decat ca au gasit-o pe Lady pe strada si n-au stiut ce sa faca cu ea asa ca au adus-o la Politie, poate cei de-aici ii dau de cap si-i gasesc stapana. Zilele au trecut si nimeni n-a revendicat-o pe Lady asa ca om milos, cand vrea, Colonelul s-a hotarat sa duca patrupedul de talie joasa, o corcitura bine crescuta de altfel, acasa. Asa rezuma doamna Rosianu, de la etajul trei, povestea sosirii lui Lady in familia ei. Acum ma veti intreba cum de Colonelul, care prin adoptie provine din familia Danciulescu (reamintesc ca locuieste, in concubinaj, cu doamna Danciulescu si mama-soacra, cele doua fiind in blocul nostru inca din 1959 cand cladirea s-a dat in folosinta), care a luat cainele a ajuns sa-l dea, in cele din urma, doamnei, deci familiei Rosianu, vecinii lor de palier?

Cand Colonelul a venit in ziua aceea acasa cu Lady, nevasta lui, neluata cu acte, s-a bucurat nespus de noua membra. Cateaua, extrem de civilizata si iubitoare, s-a adaptat imediat in noua familie si credea ca si-a gasit, iar, locul cand mama-soacra s-a impotrivit venirii ei spunand ca lasa par si ca pute. Asa ca, la vremea aia, Colonelul, care inca muncea, s-a prezentat cu Lady la usa doamnei Rosianu careia i-a relatat ca mama soacra nu vrea cainele si ca nu poate s-o lase in casa pentru ca si el, si sotia muncesc asa ca n-are cine sa se ingrijeasca de ea.

Doamna Rosianu a zis bine. Domnul Rosianu n-a fost de acord caci, asa cum fac femeile, desi doamna a agreat s-o ia pe Lady, sarcina de a o scoate afara i-a revenit sotului. Femeia ordona, sotul executa si cum asta se-ntampla de cand lumea si pamantul, batranul domn Rosianu nu s-a impotrivit rugamintii nevestei cu care e de peste 30 de ani si-n lungul sir de fapte executate ca la armata la ordinul sotiei a inceput s-o scoata pe Lady, cu regularitate, afara din casa.

In timp, a inceput s-o iubeasca nespus si viceversa. Cam de aceeasi varsta cu domnul Rosianu, au descoperit unul in altul parteneri de plimbare ideali pentru ca se asteapta unul pe celalalt, se cauta pe strada atunci cand se pierd din vedere si urca cu aceeasi greutate scarile de la bloc fiindca amandoi sunt batrani. Mai mult, Lady l-a ajutat pe domnul Rosianu sa-si faca noi prieteni, de aceeasi varsta, in parculetul din fata blocului in care alti barbati de varsta lui plimba cateii de talie joasa care, prin cine stie ce imprejurare, au ajuns in familia lor si pe care, chiar daca la inceput i-au privit cu dispret, au ajuns sa-i iubeasca nu pentru ca sunt dragastosi, ci in primul rand pentru ca reprezinta motivul ideal de-a pleca de-acasa, deci de langa femeile lor.

Doamna Rosianu stie asta si glumeste pe seama faptului ca, in cele din urma, Lady l-a ajutat pe barbatul ei sa scape de ea. Revenind la Colonel, desi atunci a dat-o pe Lady ca nu se putea ocupa de ea, acum s-a pricopsit cu cei doi maidanezi pe care i-a salvat de la moarte dupa ce mama lor a murit si pentru care a construit poarta dintre etaje de care v-am povestit ultima data.

Aceasta este, pe scurt, complicata poveste a ham-ham-urilor de pe scara noastra.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: