Primul meu text în Decât o Revistă

by Andreea Vasile

dor

DoR #11 se va lansa luni, 18 martie, la ora 19.30 la Cinema Eforie din Bucureşti. Revista este însă pe piaţă din 11 martie. Coperta îndrăzneaţă îl are în centru pe regizorul Radu Afrim şi pe actorii din tânăra generaţie.

Echipa de la DoR spune despre noul număr următoarele:

Când am început să alegem subiectele pentru DoR #11, am fost foarte preocupați să explorăm ideea diferențelor de percepție: cum se vede regizorul Radu Afrim din public și cum se vede din spatele scenei; cum e să te inspire ideea unor înotători cu dizabilități de vedere și cum e să-i vezi spintecând apa cu brațele; cum e să citești că o studentă de 20 de ani a murit într-o tabără pentru că ar fi băut și cum e să afli că a influențat viețile a zeci de oameni.

În acest context am scris primul meu material pentru Decât o Revistă. Este vorba despre un eseu personal cu titlul “12 kilograme” în care povestesc cum, dar mai ales de ce am ales să slăbesc. Când Cristian Lupşa, editor al revistei, m-a invitat să compun acest text, am spus imediat “da” fără să am în minte foarte clar ce urmează să scriu. Momentul în care am început să reconstruiesc drumul de la decizia de a slăbi la practică este cel în care am descoperit multe dintre răspunsurile pentru care am făcut asta. Adică abia atunci le-am descoperit când am început să mă gândesc cu onestitate la ele. Mi-am imaginat că sunt la terapeut şi că acesta mă conduce prin labirintul explicaţiilor către sine. Ori ca să le am sincer pentru mine a trebuit să las jena la o parte şi să scriu un text care mă arată aşa cum sunt pentru ca lumea chiar să creadă că hotărârea mea este de lungă durată, că nu este doar un moment, o decizie care va trece pentru ca, mai apoi, să mă reîntorc la cum eram odată.

Timp de 26 de ani am fost printre femeile care au crezut că frumuseţea pleacă din interior. Care, de fapt, s-au minţit cu gândul acesta pentru că, în realitate, orice ar însemna frumuseţea asta interioară, dacă ai o înălţime de 1,56 şi 72 de kilograme, ea nu va avea niciodată puterea să te transforme într-o femeie după care bărbaţii se întorc pe stradă.

Aşa începe textul meu.

ilustratie

Aceasta este frumoasa ilustraţie care însoţeşte articolul meu. Este desenată de Evelin Bundur, art director la agenţia de publicitate Cohn and Jansen. Mulţumesc!

*

Lansarea oficială a revistei va avea loc luni, 18 martie, de la ora 19.30 la cinema Eforie. Un bilet costă 25 de lei şi include şi numărul 11 din revistă. Puteţi să vă cumpăraţi biletul on-line.  Revista este însă pe piaţă din 11 martie.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: