Profesorii iau lecţii de styling

by Andreea Vasile

Pun florile astea în vază, perlele de la Tiffany’s la gât şi-am fugit să predau lecţia aia de educaţie fizică

Aici, la televiziune, ca şi la altele, avem stilist, iar oamenii care apar pe sticlă au haine care le aparţin şi pe care, sub îndrumarea celei ce ştie să combine culori şi materiale cu machiaje şi fizionomii, le poartă. De ce n-ar avea şi profii aşa ceva? Şiruri întregi de haine, produse de machiaj şi hair styling şi un om specializat care să-i îndrume în apariţia potrivită la clasă indiferent de ceea ce predau.

*

– Ce oră ai acum?

-Limba română.

-Şi ce predai?

-Ion, a lui Rebreanu.

-Bun, atunci ia ia asta de la Maramu’ care se combină perfect cu fusta pix verde închis şi perechea asta de pantofi de la Irregular Choice că are tocul numai bun, 7 cm, suficienţi cât să te înalţe în ochii copiilor care cred oricum că eşti o proastă îmbrăcată de la Crucea Roşie, fără însă a le da impresia că ai aere de superioritate, că nu-ţi pot ajunge la nas.

-Perfect!

*

Odată, pe când MAI avea bani şi bugetarii se scăldau în lapte şi miere, angajaţii instituţiei primeau bani pentru haine, printre alte beneficii specifice locului. Vremurile bune au trecut, însă, pe atunci, dintre cei pe care îi ştiu şi care lucrau acolo, nu era niciunul care să se plângă că primeşte, indiferent de destinaţia finală a finanţelor, bani în plus.

*

Ideea cu banii pentru haine pentru profesori i-a venit unui deputat PSD şi are ca scop o mai bună apariţie a celor ce predau în faţa elevilor. Că şi aşa de plângeau profesorii că au aşa de puţini bani că nici de la second-hand nu se pot îmbrăca. Acum nu le convine că propunerea li se pare milă, că aşa săraci totuşi nu sunt, deci banii ăştia nu le trebuie.

*

Dacă eu aş fi profesor, aş zice mulţumesc! Ce-i aşa rău să arăţi mai bine decât arăţi deja, să ai bani ca să-ţi iei haine noi şi să te simţi bine în ele? Ba, dimpotrivă, eu aş plusa şi aş îmbunătăţi legea asta: să se facă o cameră de machiaj şi un dressing de haine în fiecare instituţie de învăţământ. Să vină profesorii mai devreme cu jumătate de oră înainte de a intra la clasă şi să se pună la punct cu prezenţa. În definitiv, chiar dacă nu îi vede o ţară întreagă, şi ei pot fi, într-un fel, vedete. Şi, pentru unii elevi, fie că poartă haine de 5 stele sau nu, sunt modele care le vor ţine companie o viaţă.

1 comment

You may also like

1 comment

Bianca October 16, 2012 - 1:55 pm

Cei mai smecheri angajatori din State ofera ‘clothing allowance’ carevasazica ‘alocatie de haine’, deci injosritor grav. Saracele lipitele fetele care lucreaza la Vogue, iti inchipui umilinta sa-ti dea seful bani de haine si pantofi si ju-juuri si genti? Nici eu n-as accepta asa injosire, sa arat bine.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: