Profilul unui om care o ia de la capăt: Elena Miron (partea a III-a)

by Andreea Vasile

Pe Elena Miron ați cunoscut-o deja datorită primelor două texte pe care le-am scris despre ea (I și II). Vă spuneam atunci că pensează sprâncene ca nimeni alta și că, datorită ei, încep, în sfârșit, să am tenul pe care mi l-am dorit întotdeauna, fără coșuri și fără pete. Pentru că cred despre ea că este unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut până acum, continui seria de articole care îi este dedicată și în care vreau să vorbesc nu numai despre talentul ei profesional, ci încerc să surpind și ce anume din viața personală a influențat-o, adesea inconștient, să urmeze drumul pe care se află azi. În textul care urmează, voi povesti despre cum a început Elena business-ul ei în București, după ce s-a mutat aici cu familia.

elena m

Elena Miron fotografiată de Iulian Miron.

În anul 2010, Elena Miron s-a mutat în Bucuești împreună cu familia și, cu toții, au luat-o de la zero. ”Ne-am bucurat când am găsit apartamentul în care locuim pentru că era într-o casă. Când s-a eliberat și cel de deasupra, am știut că acela e locul perfect pentru salonul meu. În plus, eram aproape de frații mei și de grădinița unde Narcis, băiatul meu cel mic, atunci în vârstă de patru ani și jumătate, urma să se ducă”, spune Elena.

”Dar, în curând, a venit întrebarea: cum fac să afle lumea de mine?” Salonul Estet Studio este pe o stradă cu case lângă stația de metrou Constantin Brâncovenu, însă dacă nu ai treabă în mod în zona aia, nu prea ai ce să cauți p-acolo. ”Știam că stăpânesc meseria, că sunt bună pe nișa asta cu sprâncenele, dar nu știam ce să fac ca lumea să mă cunoască”, povestește Elena, care avea intuiția că vechile metode de marketing, împărțirea fluturașelor, de pildă, nu ar da rezultatele pe care le aștepta fiindcă ”multe saloane se promovau astfel.”

”Așa a venit ideea site-ului de prezentare, un loc pe care fiul meu, Iulian, student la Informatică, urma să îl creeze, iar mie îmi venise în cap să pun fotografii cu clientele, înainte și după ce le pensez. M-a interesat să prezint în mod onest ce se întâmplă în salonul meu, iar femeile să înțeleagă ușor ce fac. Totuși, pentru că aveam și cameră de filmare, am spus că poate ar fi mai interesant să documentez și apoi să montez videouri scurte de prezentare. În privința fotografiilor, unii oameni ar fi putut să creadă că ele sunt luate de pe Internet și voiam să elimin orice bănuială că ele nu ar fi autentice”, explică Elena.

Până în momentul în care a venit în București, Elena nu a ținut niciodată o evidență a muncii sale, nu fotografiase și nu filmase nicio clientă și schimbările pe care i le făcuse. Simțea că treaba asta este un minus pentru că nu are ce să arate, iar să arăți ce poți să faci este cel mai important aspect în munca ei. ”La un moment dat, prietena fiului meu mi-a povestit despre bloguri. Habar nu aveam despre așa ceva, dar am început să caut informații și când am văzut ce este un blog, mi s-a părut o idee bună. Mi-a plăcut că e o platformă dinamică, ușor de folosit, pe care pot să umblu chiar eu și pe care pot să pun material în timp real. Ar fi fost, practic, un instrument în mâinile mele și îmi plăcea”, spune Elena.

Primele ei cliente au fost cumnatele ei care au dus vorba mai departe către prietene și, din gură în gură, Elena a început să fie cunoscută și în București. ”Îmi trebuia un ritm alert în care lumea să afle de mine pentru că era nevoie să îmi susțin business-ul, aveam chirii și o familie de întreținut. Blogul, dar și recomandările oamenilor, au fost numai bune pentru mine”, explică Elena. Pentru că și-a încadrat blogul în zona de beauty, fetele au început să afle repede de ea și ce le-a atras a fost faptul că prezenta ceea ce face, cu fotografii și videouri. ”Blogerii de beauty au început să vină la mine ca să vadă ce știu. Eu nu aveam idee cine sunt aceste fete, dar apoi, pe Internet, găseam recenzii despre serviciile mele și mă bucuram să citesc că le-a plăcut. Le mulțumesc pentru ce au făcut atunci pentru mine!”

În mai puțin de un an de zile, Elena și-a făcut o clientelă stabilă și diversă pentru că lumea a început să vină nu numai pentru stilizarea sprâncenelor, ci și pentru vindecarea de acnee a tenurilor cu probleme. În acest sens, ca o paranteză, asta e și povestea mea pe care Elena o documentează de la începutul anului și unde rezultatele sunt incredibile și abia aștept să vă arăt în imagini ceea ce cunoașterea și talentul ei au făcut pentru mine. Una dintre clientele Elenei a fost o fată de 28 de ani care urma să se căsătorească. Avea probleme cu tenul acneic de la vârsta de 14 ani și niciun tratament ori cremă nu dădeau rezultate. Nu mai credea că ceva poate să funcționeze până când a ajuns pe mâinile Elenei.

”A venit neîncrezătoare mai ales că, la acea vreme, nu exista nicio imagine sau poveste pe blog despre ce pot face cu tenurile care au nevoie de ajutor! Însă a avut încredere în mine și a venit cu regularitate, iar acasă a urmat toate sfaturile de îngrijire pe care i le-am dat. Am lucrat cu ea timp de 8 luni și în ziua nunții, cu un machiaj ușor, a avut tenul pe care și l-a dorit atâta timp. Și ei, și celorlalte fete cărora le-am spus povestea pe blog le-am cerut permisiunea să fac asta. De fapt, am început să vorbesc despre rezultatele bune pe care le-am avut datorită câtorva cliente care m-au încurajat să fac asta. Eu am evitat pentru că mi se părea că le expun, înțelegeam perfect anxietatea și tristețea prin care astfel de oameni trec și nu voiam să-i fac vulnerabili. Însă aceste fete au spus că dacă exemplul lor îi poate încuraja și pe alți oameni, atunci nu există niciun motiv pentru care să mă feresc să îl fac public”, povestește Elena. Azi, ea are foldere în computer cu fiecare clientă în parte, unde ține imagini cu evoluția de la începutul tratamentului și până în prezent.

”Internetul schimbă regulile jocului în orice business și sunt conștientă de asta. Veștile circulă repede, orice serviciu din orice domeniu este ușor de verificat și dacă nu te ridici la înălțimea așteptărilor, nu ai nicio șansă să reziști. Eu am vrut să nu existe niciun fel de dubiu în privința a ceea ce fac, spun mereu ce pot să fac pentru ele, în cât timp, așteptările trebuie să fie realiste și e nevoie să existe o colaborare, eu fac ceea ce ține de mine, dar și celălalt trebuie să aibă determinarea, constanța și disciplina necesare ca tratamentul să dea rezultate”, spune Elena.

”Vreau ca mediul în care lucrez să fie plăcut. La finalul zilei, deși sunt obosită, vreau să mă simt bine că a fost o zi reușită, în care am făcut o treabă bună, iar clientele au fost mulțumite. Multe dintre ele sunt prietenele mele. Când vin în salonul meu, știu cine sunt ele, ele știu cine sunt eu, iar relația asta apropiată ajută și din punct de vedere profesional: ești relaxat și, astfel, lucrurile se leagă de la sine.”

Blogul Elenei îl poți citi aici. Prețurile pentru serviciile și tratamentele pe care le oferă le oferă în cabinetul ei, ESTET STUDIO, le poți vedea aici. Pentru întrebări și programări, găsești contactul la care poți lua legătura cu Elena aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: