Profilul unui om care o ia de la capăt: Elena Miron (partea a IV-a)

by Andreea Vasile

Elena Miron este omul datorită căruia am scăpat de acnee. Cu acneea am avut de furcă din liceu și până în urmă cu doi ani când Elena mi-a spus că crede că mă poate ajuta. Așa a și fost. Nu v-aș putea spune cu exactitate de ce Elena a reușit să îmi facă ce n-au reușit cei mai mari și mai tari medici dermatologi, care au băgat în mine Roacutanne și anticoncepționale, adică să îmi vindece tenul și să-l facă să arate ca nou.

Din fericire, nu sunt vreun caz izolat. Prin mâinile Elenei au trecut zeci de fete și femei cu probleme similare cu a mea și toate am plecat de acolo cu rezultate incredibile. Poveștile lor sunt asemănătoare cu a mea și dacă nu ne-am fi cunoscut unele cu altele sau n-am fi citit unele despre altele, am fi crezut că e vorba doar de marketing, o găselniță care să ne atragă în salonul ei, ca apoi să ne dăm seama că pentru noi nu prea există, cu adevărat, speranță. Însă lucrurile au stat pe dos și azi, doi ani mai târziu, vorbesc despre Elena ca despre unul dintre oamenii la care mă voi gândi mereu cu mult drag pentru că mi-a făcut mult bine.

Despre Elena am mai scris cu alte ocazii, căci viața ei e un exemplu pentru mine. O femeie cu multă energie și credința că poate orice-și propune, Elena e genul de om care poate s-o ia de la capăt de câte ori este nevoie. Recent, a făcut asta din nou când, în sfârșit, a reușit să își deschidă salonul mult visat. Dintr-o singură cameră în care ani de zile a primit fete și femei care veneau la ea cu gândul că e ultima șansă pentru ele să aibă tenul pe care-l visează, Elena ne primește azi pe toate într-un apartament spațios, cu multe camere luminoase și frumos decorate, care poartă amprenta Marilenei Filip și unde te simți fără doar și poate ca acasă.

elena si marilena

Elena Miron și Marinela Filip

Eu vreau să-ți arăt câteva dintre încăperile mele preferate de la salonul Elenei și câteva dintre obiectele cu povești deosebite. Unele dintre ele au fost aduse aici de la frații Elenei, pe altele Marinela Filip le-a căutat special pentru acest spațiu, ca să-l decoreze cum și-au imaginat și discutat amândouă la începutul colaborării lor.

Foto_020.jpg

Un birou mic și-un loc de odihnă, amenajat cu fler, astfel încât a încăput și-o chicinetă. Mobila e gri, la fel ca pereții, pentru a nu încărca prea mult spațiul.

Foto_021.jpg

Același birou cu privire către masa de scris de care m-am îndrăgostit pe loc și unde m-aș simți foarte inspirată dacă aș avea-o și eu acasă. Veioza cu lumina caldă îmi place de nu mai pot.

Foto_015.jpg

O altă vedere spre birou, de data asta din holul apartamentului. Canapeaua este comodă, adică fix ceea ce inspiră.

Foto_049.jpg

Salonul în care sunt primite clientele și unde pot aștepta până când la vine rândul la programare, cu atmosferă caldă, în tonuri de gri și pastel. ”Piesele de decor sunt majoritatea de la fratele meu. În decembrie, când deja aveam cam totul stabilit, am făcut un drum împreună cu Marinela la Timișoara, să alegem de la fratele meu ce era mai potrivit pentru salon”, spune Elena.

Foto_056.jpg

Statueta și lampa sunt de la fratele Elenei.

Foto_058.jpg

Holul care duce spre camerele în care au loc tratamentele cosmetice și unde decorurile sunt la fel, în tonuri calde, relaxante. Candelabrul a fost recondiționat de Elena după ce l-a primit cadou de ziua ei de la fratele ei.

Foto_066.jpg

Aceasta e una dintre camerele în care are loc magia. ”Canapeaua a fost luată cu scaunele roz și fotoliile maro și a trecut și ea prin restaurare și tapițare. Materialele cu care au fost tapițate le-am ales cu Marinela. Măsuțele și tabloul sunt de la fratele meu”, spune Elena.

Foto_032.jpg

Aceasta e o altă cameră, stil baroc, cu fotolii, de asemenea, recondiționate. ”Găsisem în Brașov scaunele care trebuiau retapițate, măsuța și dulapul pictat la anticariat. În jurul acestor obiecte am creat atmosfera camerei”, spune Elena.

Foto_008

Păsările sunt tot de la fratele Elenei.

Foto_024.jpg

”Tabloul cu mama este chiar în punctul central al salonului. Este un tablou de la casa părintească și acum și-a găsit locul la mine (părinții  mei nu mai sunt). M-am simțit mereu ocrotită de mama chiar și după ce nu a mai fost”, spune Elena.

Elena și-a dorit să lucreze cu Marinela Filip pentru că i se părea că munca ei e pe sufletul ei. S-au întâlnit în vara anului trecut prima dată, Elena i-a spus ce vrea să facă și Marinela a acceptat lucrarea. Elena a mers la Brașov la Marinela de câte ori a fost nevoie și Marinela a venit la București de câte ori a fost necesar.

”Am vrut un salon ca o casă primitoare și ne-am ferit de stilul destul de banal al saloanelor. Am preferat combinația dintre nou și vechi pentru că obiectele vechi au poveste, iar cele noi au un aer proaspăt. Am fost bucuroasă că multe dintre obiectele vechi le-am găsit la fratele meu, Ionică, și că la mine în salon ele au fost puse în valoare”, spune Elena.

Eu vă recomand din toată inima să mergeți măcar o dată la ea, fie că aveți probleme dificile cu tenul, fie că vă doriți să vă relaxați. Personalitatea ei caldă, interesul real pentru oameni, profesionalismul și, acum, locul pe care l-a creat după chipul și asemănarea ei te vor face să te simți ca acasă, răsfățată și iubită.

Pe Elena o găsești în București, pe str.Grâului 21 (aproape de metrou Constantin Brâncoveanu). Sun-o la 0749 036 678 pentru programare.

3 comments

You may also like

3 comments

Clara April 19, 2017 - 6:45 pm

As vrea sa stiu de unde este canapeaua gri. Imi place f mult!

Reply
Elena April 19, 2017 - 9:17 pm

Cea gri e de la: boconcept.com/ro-ro/

Reply
Enache Alexandra May 3, 2017 - 10:04 pm

Designul este de-a dreptul F-O-R-M-I-D-A-B-I-L! Imi plac enorm de mult notele de simplitate si eleganta, alese subtil si imbinate exact asa cum trebuie. Mult bun gust!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: