Profilul unui om care o ia de la capăt: Elena Miron

by Andreea Vasile

deschidere

Elena Miron fotografiată de Iulian Miron

Pe Elena Miron am cunoscut-o în programul Limitless. A fost una dintre colegele mele de grupă. Dar m-am apropiat de ea când am aflat că este cosmeticiană și că pensează sprâncene ca nimeni alta. M-am convins de asta după ce am vizionat câteva filmulețe în care Elena reușește niște transformări extraordinare cu fetele și femeile care ajung pe mâna ei, apoi, pe propria-mi piele, când am ajuns și eu în cabinetul ei. În plus, cu aceeași ocazie, am aflat că este la fel de pricepută în a ”repara” tenuri care, odată, au fost afectate de acnee și alte probleme dermatologice. Ori eu, din punctul ăsta de vedere, am o istorie bogată: un ten sensibil, pătat, care în adolescență a fost marcat de ”coșuri”. Azi, încerc încă să remediez situația și să am tenul pe care mi l-am dorit mereu, unul curat și luminos. Pentru prima dată însă, cu ajutorul Elenei, simt că sunt pe calea cea bună și că există, și pentru mine, o speranță. Scriu despre Elena pentru că grija, talentul și cunoștințele ei mi-au făcut bine și pentru că povestea ei este una foarte frumoasă, cea a unei femei care, la 38 de ani, a hotărât să scrie un capitol important și hotărâtor pentru viața ei. A făcut asta pentru că și-a urmat mai întâi intuiția, apoi curiozitatea și-n cele din urmă pasiunea.

Elena avea 32 de ani și doi copii când a început să meargă la cosmetică în orașul din Banat în care a locuit până s-a mutat la București, în urmă cu 5 ani de zile. ”Era un oraș mic în care nu prea aveai ce să faci. Eu stăteam acasă și aveam grijă de copii, dar începusem să simt nevoia să fac ceva și pentru mine”, își începe Elena povestea. La acea vreme, ea nu știa că o simplă vizită la salonul de înfrumusețare avea să-i schimbe destinul pentru totdeauna. ”M-am dus la cosmetică pentru că, dintr-o dată, începusem să am probleme cu tenul, deși, până atunci, nu mai avusesem. Însă tipa la care mergeam nu putea să îmi spună ce am. Așa că m-am dus la medic, dar nici acolo nu am rezolvat mare scofală. Mi se părea că peste tot pe unde mă duc, lumea ridică din umeri, ăsta era sentimentul meu. Și mă gândeam că e imposibil să nu existe cineva, acolo, în lumea mare, care să nu poate să dea de cap problemei mele”, își aduce aminte Elena.

Într-o zi, unul dintre frații ei a venit să o viziteze și i-a spus că în București, acolo unde el locuia deja, s-a deschis o școală de cosmetică. El nu știa de problemele ei cu tenul, nici de vizitele la cosmetică și medici, nici de curiozitatea ei în legătură cu acest domeniu. Pur și simplu îi dăduse o informație, fără niciun motiv anume. ”Când am auzit, am simțit că aș putea să fac asta. Poate că, în subconștient, lucrurile se legau, de fapt, de ceva vreme, dar când fratele meu mi-a spus de școală, cumva, cu ochii minții, mi-am imaginat că sunt acolo”, explică Elena.

Cu toate acestea, Elena nu a luat hotărârea de a începe școala imediat ce a aflat de existența ei. Faptul că avea doi copii și un soț care era plecat toată ziua din cauza afacerii sale, a făcut ca această decizie să fie amânată timp de 3 ani de zile. ”La fiecare telefon pe care mi-l dădea, fratele meu îmi spunea de școală și mă întreba când mă duc la București. Cu cât auzeam mai mult despre școala asta, cu atât creștea încrederea în mine că aș putea să fac asta.” Așa că, în cele din urmă, Elena a decis să ia drumul capitalei. ”Mi-a fost greu să las copiii, unul era în clasa a 9-a, altul în clasa a 2-a, însă soțul meu m-a asigurat că se va descurca de unul singur și că lunile de școală vor trece cât ai zice pește. Apoi, voi reveni acasă.”

IMG_20150608_194133

Elena Miron în cabinetul ei cosmetic din București, fotografiată de Iulian Miron.

Era o zi de duminică atunci când Elena a ajuns în București, era primăvară și fratele ei o aștepta în Gara de Nord. A mers imediat să vadă școala care era în Centrul Vechi, pe Lipscani, școala de cosmetică Christine Valmy, cea mai bună la ora aceea. Apoi, fratele ei i-a explicat cum să ajungă acolo de acasă și înapoi. ”Nu aveam telefon mobil așa că trebuia să rețin, din prima, cum stă treaba că altfel mă rătăceam”, râde Elena, care își și propusese ca, odată absolvită școala, să se întoarcă acasă și să își deschidă un salon pentru că, în casa nou construită, avea loc pentru asta.

Lucrurile acasă au mers bine, soțul a gătit pentru copii și i-a crescut așa cum trebuie, ba chiar cel mic a avut câteva kilograme în plus când Elena l-a revăzut, pentru prima dată, de la plecare. O informație însă avea să o tulbure! Elena făcea parte din prima generație de absolvenți ai școlii care urma să facă mai multe luni de școală decât fusese anunțată inițial. ”Când am auzit asta, am spus că nu pot să fac așa ceva, să stau departe de copii atâta vreme, însă, din nou, soțul meu m-a susținut și m-a asigurat că totul va fi bine, să rămân în București și să termin școala.”

Așa că Elena și-a adunat forțele și a continuat să meargă la ore, în fiecare zi, și-n următoarele luni. ”Școala a fost pentru mine o perioadă extraordinară. Sub supravegherea profesorilor și asistenților, am făcut multă practică pe cliente și, când am terminat, am știut că mă pot descurca pe cont propriu. Aveam 38 de ani și eram hotărâtă să construiesc o afacere a mea în care grija pentru om și pasiunea pentru meserie să mă recomande”, povestește Elena.

Pentru prima dată, Elena și-a dorit să se mute în București. Mai avusese ocazia asta, dar ideea nu o atrăsese. Acum i se părea momentul potrivit. Însă soțul ei nu a crezut la fel. ”Dintr-o dată, orașul în care mă întorceam acasă mi se părea mic și monoton. Energia de la București îmi plăcuse foarte mult și nici eu nu mă așteptasem să se întâmple una ca asta la 38 de ani”, râde Elena. Acasă, în orașul din Banat, Elena și-a deschis salonul și, încet, încet, a început să aibă cliente fidele. ”Mă preocupa cum pot să ajut pe cineva să arate mai bine, cum pot să repar o sprânceană și grija asta m-a făcut să îmi dau seama că aș putea să devin un specialist în domeniu. Când lucram o sprânceană mai dificilă, adormeam cu gândul la ea și mă întrebam ce aș fi putut să fac, poate, mai bine. Am avut noroc că oamenii au avut încredere în mine și au revenit așa că eu am putut să caut, în timp, forma cea mai bună pentru sprâncenele lor.”

IMG_20150608_184344

Elena Miron în cabinetul ei, alături de una dintre cliente.

foto: Iulian Miron

Forme incorecte, arcuire excesivă, poziționare nefirească, acestea erau cele mai des întâlnite probleme pe care Elena le observa. ”Când o clientă intra pe ușă, simțeam imediat ce i se potrivește, nu trebuia să măsor înainte să tai, aveam pur și simplu viziunea felului în care trebuiau să arate sprâncenele persoanei respective. Și atunci, înainte să lucrez, voiam să mă asigur că persoana are încredere în mine. Multe vin încordate și neîncrezătoare pentru că au avut experiențe rele și nu sunt sigure că ceea ce voi face va fi bine, chiar dacă au văzut pe blogul meu cum stă treaba. Așa că vorbesc cu ele și le spun, încă o dată, că promovez o linie naturală și apoi le explic ce le-aș face lor”, povestește Elena.

Astăzi, ea lucrează, în egală măsură, și cu sprâncene, și cu tenuri. După 5 ani în care a muncit în acest domeniu în Banat, Elena a hotărât să se mute împreună cu soțul și copiii la București și să o ia, cu toate, de la capăt. Însă continuarea poveștii o veți afla data viitoare.

Blogul Elenei îl poți citi aici. Prețurile pentru serviciile și tratamentele pe care le oferă le oferă în cabinetul ei, ESTET STUDIO, poți vedea aici. Pentru întrebări și programări, găsești contactul la care poți lua legătura cu Elena aici.

0 comment

You may also like

0 comment

Tache Irina June 9, 2015 - 11:05 am

Sunt clienta fidela de 2 ani, tratamentul facial este extraordinar, tenul este mai sanatos si hidratat m-a ajutat in estomparea unor pete solare si post accnee iar sprancenele mele sunt perfecte datorita Doamnei Elena. Recomand cu toata increderea!

Reply
Diana Didi June 9, 2015 - 4:22 pm

O cunosc pe dna Elena de peste 2 ani. Nu conteaza ca eu stau in Baneasa si dansa in Brancoveanu. Merita sa strabat Bucurestiul pentru un ten mai frumos. Vaa puup si abia astept sa mai vin la un tratament.

Reply
Casia June 9, 2015 - 6:27 pm

Clientelor din banat le este dor de tine……..te pupam………

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: