Psihologii vin la andreeavasile.ro

by Andreea Vasile

Cu același entuziasm a lui Dexter așteaptă și studenții la Psihologie cea de-a 28-a ediție a Congresului EPSA (European Federation of Psychology Students’ Association). El va avea loc între 27 aprilie și 4 mai la Băile Felix și va reuni peste 300 de studenți și specialiști în domeniu care, anul acesta, vor discuta despre ”dezvoltare și tehnologie”.

Când am început liceul, știam că voi fi studentă la Psihologie, mă pregăteam pentru asta. Făceam meditații, mergeam la cursurile Facultății din cadrul Universității București, citeam foarte mult. Nu mai știu exact ce s-a întâmplat într-a 11-a că am lăsat-o baltă, dar, dacă îmi aduc bine aminte, cred că o oră la Facultate, unde intrarea era liberă la orice curs, putea merge oricine, m-a făcut să dau înapoi. Era o oră ținută de un profesor foarte în vârstă în fața unei clase foarte plictisite, iar eu, la acea vreme, știam mai multe lucruri și mult mai interesante decât orice ascultasem în toate cursurile alea în care mersesem până atunci și unde predarea, în spiritul școlii românești, însemna că un profesor citește lecția de pe o foaie sau din propria carte, dacă scrisese vreuna.

Psihologia rămâne, în continuare, una dintre cele 746352 de cariere despre care cred că mi s-ar potrivi și pe care cred că le voi, într-o formă sau alta, în viața asta (este pe picior de egalitate cu specializarea în Criminalistică pe care vreau să o fac și, de fapt, în relația cu asta ar și merge foarte bine).

*

academic_-studies_in-Romania

De aceea, când reprezentanți ai echipei care organizează congresul m-au întrebat dacă vreau să fiu partener media, am răspuns imediat DA. Însă nu am vrut să fie un simplu schimb de ”uite comunicatul, noi îți punem numele blogului pe materiale etc” așa că le-am propus să mi-i dea pe cei mai tari vorbitori români și internaționali care vor fi la congres ca să fac interviuri cu ei și să mai aflăm și noi chestiuni practice și deștepte despre ce este psihologia, cum ne ajută ea și cum putem transforma căile complicate ale științei în metode cu care să ne înțelegem mai bine propria minte.

Așa că, în curând, voi reveni cu un prim interviu, iar despre domnul în cauză vă spun doar atât: a creat un laborator de realitate virtuală unde tratează fobiile românilor. Și este unul dintre cei care ar putea să predea oriunde în lumea asta (nu că nu i s-ar fi propus de zeci de ori), dar a ales să rămână în România și să facă aici cercetare.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: