R-Kiosk

by Andreea

De vreo doua saptamani s-a deschis la Perla un R-Kiosk asemanator celui din poza. Pe urma, am mai vazut un R-Kiosk la Universitate vizavi de Libraria Eminescu. Si pentru ca sunt ca albina, trag la culori puternic, mi-a placut ca magazinul e galben, e vesel, are vitrine mari si aduce oarecum cu vechiile tutungerii in care gaseai cafea, tigari si ziare pentru care, desi mica, aveam o adevarata pasiune. Dupa ce-am trecut de cateva ori pe langa ele intrebandu-ma ale cui sunt, dar uitand de fiecare data sa verific, azi am aflat povestea lor.

Despre conceptul magazinelor se spune ca se bazeaza pe parteneriate puternice cu branduri de renume. Astfel, cafeaua R-Kiosk e promovata ca un brand in sine cu toate ca e Jacobs: Cafeaua R-KIOSK este deosebita, de o calitate foarte buna si un brand recunoscut pe piata nationala si internationala (Jacobs). Este o cafea proaspat macinata, clientul putand alege o cafea deosebita preparata cu lapte proaspat.

In Bucuresti, exista deja opt astfel de magazine in care se gasesc in jur de 2500 de produse pentru publicul larg. In alte tari, din pozele pe care le-am gasit, arata ca niste supermarketuri, insa cele din Bucuresti sunt micute – au reviste si ziare, cafea, tigari, sandwhich-uri, snacksuri, produse lactate [iaurt, lapte]. In tara, mai au magazine in alte sapte orase.

Grupul care detine franciza R-Kiosk e finlandez si in 2008 Daily Business scria ca grupul Rautakirja planuia sa deschida 100 astfel de magazine in Romania pana la sfarsitul lui 2009. La 100 inca n-au ajuns, dar dezvoltarea pare in floare.

0 comment

You may also like

0 comment

Irina March 11, 2010 - 1:25 pm

Despre R-Kiosk ştiu doar că în cel din Piaţa Amzei (care există de ceva vreme…), am văzut reviste cu ambalajul desfăcut, scoase din ele cadourile promoţionale şi lipit ambalajul la loc. Şi tot acolo, o felicitare cu urmă de bocanc pe spate, pusă la loc la vânzare. Că o fi aşa doar la ăla sau nu, eu deocamdată evit magazinele lor.

Reply
ion March 12, 2010 - 2:40 pm

da-s frumos colorate? sunt! 🙂

Reply
ilinca March 15, 2010 - 8:51 pm

Mi-ai adus aminte de vechile tutungerii. Desi eram mica, si pe mine m-au fascinat, mai ales cu miresmele alea de tabac combinate cu mirosul de cerneala de tipografie de la ziare.
Pacat ca nu mai exista.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: