Răzvan Doica, omul de fier de la Limitless

by Andreea Vasile

Una dintre poveștile mele preferate este ”Vrăjitorul din Oz” unde Dorothy, o fetiță din Kansas, pleacă în căutarea acelui loc mai bun care se află ”somewhere over the rainbow”. Pe drum este însoțită de o sperietoare de ciori, un om de tinichea și un leu, fiecare în căutarea acelui ceva care îi lipsește, respectiv creier, inimă și curaj. La povestea asta mă gândesc de fiecare dată când îl văd pe Răzvan Doica, antrenor la Limitless Total Body Workout și, mai nou, campion la categoria lui de vârstă în cadrul X-MAN Oradea 2014, un triatlon în care, după ce a înotat 3,8 km, a pedalat alți 180 km și-a mai alergat și-un maraton, a reușit să termine cursa pe locul I. Numai că, față de omul de tinichea, Răzvan este un ”ironman”, adică un om de fier, căruia nu îi lipsește inima. Dimpotrivă! A lui e mare și-n ea se găsește și pasiunea pentru sport, și înțelegerea pe care o are pentru oamenii pe care-i anterenează și pe care îi stoarce de vlagă până la ultima picătură de sudoare. El vrea ca ceilalți să dea totul pentru că și el dă totul!

raz

Răzvan Doica trece primul linia de sosire la X-MAN Oradea 2014

*

La Limitless, Răzvan se ocupă de playlist-ul de la antrenamente. Asta este cea mai nouă melodie pe care facem stretching-ul, la finalul orei.

Răzvan este tăcut în prima oră de Limitless la finalul căreia ne relaxăm pe melodia lui John Legend, All of me. Îi arunc în treacăt un: ”ești tristuț, un pic romanticuț”. Nu este prima dată când Răzvan nu zice nimic la oră și atitudinea asta nu îi este deloc caracteristică. De obicei este un tip jovial, care glumește, care râde cu noi și, mai ales, de noi, care joacă rolul antrenorului în fața căruia oricât ne-am da silința este mereu nesatisfăcut și plictisit de felul în care performăm. Așa că atunci când tace, mintea îi stă la altceva, i s-a întâmplat ceva care, sigur, îi va trece, dar până se va întâmpla asta, este de datoria noastră, a comunității Limitless, să îl luăm un pic peste picior, să îl scoatem din transa în care pare că este. Nu îmi răspunde nimic.

*

”Când am auzit prima dată melodia asta eram în mașină și am început să plîng”, îmi spune Răzvan la următoarea oră, când ne întâlnim. Mi se pare o confesiune venită de niciunde, poate că e doar un răspuns cu întârziere și, cu toate că îi dau o replică de genul ”hai, lasă-mă, du-te de aici” doar ca să destind momentul și să nu picăm în butoiul cu melancolie, înțeleg ce spune. Și eu sunt genul de om care plânge acasă, sub plapumă, chiar dacă, la prima vedere, unii ar spune că singurul moment în care am plâns vreodată a fost când m-am născut. Oamenii puternici, care pot să depășească limite incredibile cu corpul și mintea, plâng cu adevărat?

*

noi

Aseară m-am antrenat cu Răzvan. Când te antrenezi cu un campion te simți, măcar puțin, unul.

Când am ajuns la antrenamentul de aseară de la Limitless m-am gândit că va fi ușor. Asta pentru că m-am dus la Technique în loc de Performance. La ora 20.00 aveam o întâlnire de lucru pentru un proiect și pentru că nu am vrut să ratez ședința, m-am dus mai devreme. Numai că am avut un antrenament pe perechi, iar eu am rămas fără una, așa că l-am primit pe Răzvan drept jumătatea mea. ”N-am să-i fac față”, a fost primul gând care mi-a trecut prin minte. ”N-am să-i fac față și mă va durea ca naiba corpul după ora cu el”, a fost primul gând cu o continuare care a dat rotunjime la ceea ce îmi trecea, cu adevărat, prin cap. Dar, așa cum spune Răzvan de fiecare dată când cineva îl întreabă cum să facă nu-știu-ce: ”Pur și simplu te duci și faci”.

*

Cu filosofia lui ”te duci și faci” mi-am făcut curaj să țin pasul cu el. Cu toate că știa că nu sunt nici măcar pe aproape de el când vine vorba de forță și rezistență, m-a chinuit și asta mi-a plăcut. Adică dacă tot am șansa să lucrez cu cel mai dur din gașcă, măcar să fie de neuitat. Eu sunt sigură că dacă era să dea 100% din ceea ce poate mă dezintegra fizic că au fost momente când l-a luat valul și în loc de reciprocitate am avut parte de o execuție de tipul ”mătur podeaua cu tine”, ceea ce a și făcut, la propriu. Noroc cu Valentin, că l-a readus cu picioarele pe pământ și i-a reamintit pe cine are în față. Cu toate astea mi-a plăcut foarte mult că am dat tot și, ca de obicei, prefer să fiu cea mai proastă dintre cei mai deștepți decât cea mai deșteaptă dintre proști, așa că faptul că a tras de mine să mă ridic la ceea ce poate el a fost în totalitate pe placul meu.

*

razvi

Răzvan, într-o sesiune foto profesionistă pentru Limitless Total Body Makeover

”Pe mine mă enervează sesiunile foto că nu pot să zâmbesc la comandă, nu știu, mereu îmi vine să fac altceva decât trebuie”, ne-a spus Răzvan într-o sâmbătă, în urmă cu două săptămâni, înainte de alergarea săptămânală cu el de pe Lia Manoliu. Tocmai venea de la o ședință foto și-ntr-un rucsac mare pe care îl căra în spate avea, printre altele, hainele în care ”am fost fotografiat”. Despre ședința foto și cum el nu știe să pozeze și ce greu îi este, ba chiar toată treaba părea mai grea decât cele peste 10 ore de triatlon de la XMAN Oradea, ne-a povestit cu lux de amănunte, că aproape îl compătimeam cu toții. Asta până când am văzut rezultatul și ne-am simțit, la unison, induși în eroare. Nu doar că arăta foarte bine în fotografii, dar părea născut să facă asta.

Însă ăsta este Răzvan: el nu spune niciodată cât de bine face ceva, ci ce mai trebuie să îmbunătățească să fie și mai bine. Când vine vorba despre propria construcție, Răzvan este ca o clădire la care pui cărămidă peste cărămidă și care, cel mai probabil, nu va avea parte de un acoperiș prea curând. Pentru că trebuie să fie PERFECT!

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: