Red Bull X-Alps s-a încheiat. Christian Maurer a câștigat din nou cursa. Toma Coconea n-a reușit s-o termine.

by Andreea Vasile

Elvețianul Christian Maurer a câștigat a opta ediție a Red Bull X-Alps, considerată una dintre cele mai grele curse de anduranță din lume. E a cincea victorie consecutivă a lui Maurer, el câștigând pentru prima dată competiția în anul 2009. Elvețianul a încheiat distanța de 2268 km după 11 zile 23 ore și 23 de minute, atunci când a aterizat în Monaco. Cel mai bun timp pe care Maurer l-a scos până acum a fost în anul 2013 când, datorită vremii foarte bune, a încheiat cursa după numai 6 zile 23 ore și 40 de minute.

benoit

Benoit Outters a terminat pe locul al doilea.

Pe locul al doilea, la distanță de numai câteva ore, s-a clasat francezul Benoit Outters. Pe locul al treilea a ajuns austriacul Paul Guschlbauer, însă el nu s-a încadrat în timpul limită, la fel cum n-au făcut-o nici atleții de după el. Cursa se încheie oficial după 48 de ore de la momentul la care câștigătorul a trecut linia de sosire.

 

În momentul în care s-a strigat ”stop joc”, românul Toma Coconea  mai avea 271 km până în Monaco. A terminat cursa pe locul 11, după un start foarte bun în prima zi, în care a condus detașat. Din a doua zi a ajuns pe locul 16, dar a reușit să recupereze cinci locuri pe traseu. Anul ăsta la start au fost 32 de echipe, numărul maxim admis de organizatori.

Traseul în linie dreaptă peste Alpi înseamnă 1138 km, iar atleții pot să zboare cu parapanta și să meargă pe jos pentru a înainta. Toma Coconea a mers anul ăsta peste 950 km. Câștigătorul primește 10000 de euro, locul al doilea primește 5000 de euro, iar locul al treilea primește 3000 de euro. Următorii 10 clasați iau câte 1500 de euro. Următoarea ediție Red Bull X-Alps va avea loc în anul 2019. Prima ediție a avut loc în anul 2003.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: