Richard Branson

by Andreea Vasile

Un comentariu la acest video spune: “I think Richard Branson’s mindset has a lot to do with his success. Anyone who talks seriously about space tourism clearly has no mental boundaries. Better still, nobody has ever doubted he can do it.”

Richard Branson, antreprenorul şi miliardarul britanic deţinător al brandului Virgin, vine la Bucureşti pe 9 mai 2012. Iubesc spiritul acestui om!

*

Pachetele puse la dispoziţie de organizatori

E grozav că Richard Branson e adus în România! DAR preţurile de participare afişate fac ca accesul la conferinţă să poată fi făcut NUMAI de o anumită categorie, cea a maturilor cu potenţă financiară pentru care un salariu mediu pe o lună reprezintă nu o sursă de trai, ci o nimica toată. Şi asta este în regulă, dar cred că spiritul lui Richard Branson trebuie cunoscut de generaţia tânără, elevi de liceu şi studenţi.

*

Oamenii de afaceri aflaţi la maturitate vor vedea în întâlnirea cu Branson şansa de a fi cunoscut un antreprenor extraordinar şi poate ocazia de a afla câteva tips and tricks astfel încât afacerile celor dintâi să meargă mai bine. Pe de-o parte le va fi de ajutor, dar în realitate succesul lui Branson, aşa cum spune şi comentariul de sub video, depinde mai degrabă de un soi de energie şi viziune specifice lui. Poţi să înţelegi şi să preiei raţional din învăţămintele lui Branson, dar să-ţi însuşeşti starea lui de spirit, una pesemne înrădăcinată şi cultivată, e aproape imposibil.

*

Totuşi cred că tinerii sunt cei care pot să acceadă la energia lui Branson. În esenţă, tinerii au disponibilitate şi maleabilitate. Când suntem copii şi tineri, cele mai năstruşnice idei ni se par realizabile până când un matur ne spune “nu se poate”. Atunci uităm ce-avem în suflet şi dăm înapoi. Richard Branson are tocmai discursul omului căruia nu i-a păsat că alţii i-au găsit ideile deplasate, are energia unui spirit care n-a putut fi domolit de raţiunea argumentelor. Şi cred, cum spuneam, că tipul ăsta de energie e mai uşor de înţeles de cei aflaţi la o vârstă tânără.

*

În video, Branson mai spune că obiectivul lui final nu sunt banii, că şi atunci când îi face, nu îşi doreşte să-i ţină într-un cont, ci să-i ruleze pentru a face alte lucruri minunate cu ajutorul lor. Cred că cei care văd banii ca un instrument cu care pot face lumea se se învârtă spre mai bine sunt mai avantajaţi financiar decât cei care vor să facă bani ca să-i aibă. Intuiţia (că experienţă în acest sens n-am) îmi spune că cei care au mai degrabă noroc financiar sunt cei care se joacă cu banii. De aceea cred că, în vreme ce maturii cu afaceri ar veni la conferinţă ca să cunoască de la un guru paşi concreţi pentru îmbunătăţirea financiară a business-ului lor, oamenii tineri ar avea de câştigat fiind în preajma unui om cu o energie care te împinge să crezi că şi tu poţi.

*

Aşa că dacă Finmedia, organizatorii, văd postul meu, poate reuşesc să găsească o cale prin care şi tinerii să poată veni şi să-l poată asculta pe Branson. Până la urmă, Sala Palatului e un loc atââât de mare. Mulţumesc!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: