România susține trupa Pussy Riot

by Andreea Vasile

Niște tipe au dansat în fața unui altar și-au fost arestate. Nu este banc, ci asta chiar s-a întâmplat cu fetele de la trupa rusă de punk Pussy Riot. Pe piața muzicală de mai puțin de un an de zile, fetele au reușit să enerveze administrația și biserica ruse deopotrivă pentru că muzica lor e împotriva ambelor instituții. Și cum rușii nu știu de glumă, la scurt timp după ce trupa a dat pe net videoclipul ăsta

http://www.youtube.com/watch?v=NYzlaBPCM6c&feature=related

trei dintre fete au fost arestate, iar două au fugit din țară.

*

N-au mai mult de 25 de ani, dar nici prea multă libertate. O lume întreagă e cu ochii pe cazul lor și-n timp ce artiștii internaționali cer eliberarea lor, de la Madonna la Elton John, judecătorii ruși au amânat recursul stabilit pentru 1 octombrie până pe 10.

*

Internetul e plin de grupuri de susținere, la fel și Facebook-ul, unde grupul AVA, care va lansa curând primul Calendar Ortodox altfel din România, a postat ieri o poză pro Pussy Riot.

Trei dintre membrele trupei de muzică punk Pussy Riot, care au fost arestate la mijlocul anului pentru că au filmat un videoclip manifest anti Kremlin în fața altarului din principala catedrală moscovită, au apărut azi în fața judecătorilor. Însă recursul lor a fost amânat pentru data de 10 octombrie.

Pentru a le susține, am făcut această poză. Ea a fost de fapt propunerea unui preot și am acceptat-o cu bucuria că reprezentanții bisericii încep să înțeleagă despre ce e vorba: libertate de exprimare, unitate și toleranță.

*

Teaserul care anunță apariția Calendarului Ortodox, un apel la toleranță și open-mindness

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: