Românii preferă berea în locul îngheţatei

by Andreea Vasile

Bucureştenii beau cea mai multă bere. Dacă e şi la PET, cu atât mai bine.

Sursă foto: Ziarul Financiar

Prietena mea Ada îmi povestea că o simplă gheretă care vinde îngheţată pe cea mai aglomerată arteră din Berlin, Friedrichstraße, are încasări de până la 2000 de euro în fiecare zi. Nemţii sunt mari consumatori al dulcelui rece şi vara nu pare să-i întreacă nimeni. Paradoxal, în România, care nu-i vreo patrie a berii, cetăţenii o beau în cantităţi mai mari decât apa. Motivul e simplu, canicula.

*

După bere vine apa îmbuteliată şi, pe trei, le urmează băuturile carbogazoase. Apa vine mult după bere: bem de două ori mai puţin H2O decât alcool blond sau brun.

*

În Europa, împărţim podiumul cu cehii şi slovacii care sunt, de asemenea, mari amatori de bere. Bem mai mult chiar şi decât Norvegia şi Suedia. În medie, un român bea între 14 şi 19 litri de alcool pur pe an. Asta înseamnă între 1.250 şi 1.500 de beri (de 330 ml). Suntem totuşi departe de Cehia, unde se consumă 156,9 de litri de bere pe cap de locuitor.

*

S-ar putea să avem un consum mai mare de bere decât alte ţări şi pentru că plătm taxe mai mici pentru asta. Asociaţia Berarilor din Marea Britanie a anunţat că britanicii plătesc cele mai mari taxe, 55 pence per bere băută în raport cu numai 4 pence cât dau ucrainenii.

*

Dacă nu îţi place să bei bere e bine de ştiut că are şi alte avantaje. Printre cele care mă interesează pe mine e acela că face părul frumos.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: