Romeo si Julieta

by Andreea

George Papagheorghe in rolul lui Romeo si Simona Nae in rolul Julietei

Era luna august cand mi-am propus sa scriu un material despre musicalul Romeo si Julieta. Nu trecuse mult timp de cand il cunoscusem pe Jorge in cadrul unei emisiuni la care fusesem invitati impreuna. La momentul respectiv stiam ca fusese membru in trupa Cocktail si ca interpreta un gen de muzica pe care nu-l ascultam niciodata si de care, in facultate, faceam misto cu Razvan, colegul meu interesat, asemenea mie in mod inexplicabil, de toate ciudateniile pe care muzica romaneasca le nascuse de la Genius incoace. Cu Jorge m-am distrat de minune la emisiunea cu pricina unde s-a dovedit a fi un tip foarte amuzant. Pe urma l-am mai intalnit de vreo doua ori pentru niste materiale pentru revista, insa niciunul legat de musicalul Romeo si Julieta, unde avea rolul principal.

Aseara insa s-a intamplat. M-am dus la Ion Dacian in jurul orei 17.30 ca sa vad cum se pregateste Jorge in zi de spectacol. Marius, fotograful, a fost sceptic pana in ultimul moment si nu intelegea foarte bine de ce Jorge, a pretty guy singing about love and feelings, a fost ales sa cante in aceasta productie. Misterul s-a elucidat la proba de sunet cand Marius ma intreaba: “Bai, e playback nu?“. “Nu, e vocea lui“, i-am raspuns aparent sigura pe mine fiindca, in realitate, eram la fel de surprinsa ca Jorge e cel care canta asa.

Pe urma am ajuns in culise unde i-am vazut pe toti actorii din spectacol cum se pregatesc. Atat de tare mi-a placut verva din spatele scenei, atat de mult m-a incantat energia cu care toata lumea se pregatea pentru spectacol, cu atata atentie am ascultat povestile costumierelor despre unul si despre altul dintre tinerii din piesa, incat de dimineata, cand m-am trezit, am intrat pe site-ul teatrului de opereta Ion Dacian in cautarea unui post vacant. Momentan nu au nimic disponibil, insa incarcatura cu care am plecat de la teatru a fost atat de intensa incat au sa mai treaca ceva zile pana sa ma lase.

La ora 18.45 m-am reintors in sala unde am ocupat un loc pe un scaun oarecare fiindca biletele erau sold out. Piesa, pe versurile originale ale lui Gerard Presgurvic, s-a jucat pentru prima data la Paris in ianuarie 2001. Pe urma a fost preluata de englezi, de nemti si de unguri. Varianta romaneasca este facuta in colaborare cu teatrul omonim din Budapesta unde piesa se joaca de sapte ani, iar stagiunile sunt in continuare sold-out. Interpretul lui Romeo in varianta maghiara isi joaca rolul inca de la premiera piesei si, intre timp, s-a casatorit si a devenit tatal a trei copii. La Bucuresti, piesa se joaca din luna aprilie 2009 si reuseste sa vanda toate biletele chiar daca stagiunea nu este sold out inainte de incepere. Aseara s-a jucat cel de-al 41-lea spectacol.

Rolul Julietei este interpretat de Simona Nae pe care multi o cunosc tot din perioada in care era activa pe scena muzicala pop de unde a disparut la un moment dat, dar iat-o ca a reaparut la Ion Dacian si bine a facut ca are o voce fabuloasa. In alte roluri ii mai puteti gasi pe Daniel Iordachioaie, Oliver Popa, Andras Demeter, Adriana Butoi [pe care o recunoasteti din Efect 30]. Personal, cea mai mare surpriza ramane interpretarea lui Jorge. In luna ianuarie, spectacolele au avut loc pe 15, 16 si 17, asa ca urmatoarele cred ca vor avea loc abia in februarie, insa ca sa fiti siguri puteti verifica programul teatrului de opereta aici.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=A3qVAWFCYxI]

0 comment

You may also like

0 comment

Tanti Jeni January 17, 2010 - 8:50 pm

off… io mi-s mai babă… am rămas la Jesus Christ Superstar ( ăla cu Ian Gillan) și la Hair. Flower power în bucătărie.

Reply
Andreea January 18, 2010 - 7:03 am

=)

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: