S.E.C.R.E.T.

by Andreea Vasile

CARTON

Pe acest carton, din acronimul S.E.C.R.E.T. am dat naştere la noi cuvinte care înseamnă ceva pentru mine.

Săptămâna trecută am fost la editura Curtea Veche unde m-am lăsat filmată în timp ce răspund la întrebări îndrăzneţe. Invitaţia prietenilor de la editură a fost simplă: eşti o tipă deschisă, avem nevoie de oameni ca tine. M-a flatat complimentul şi, da, sunt un om care vrea să facă mereu lucruri noi şi care vrea să experimenteze. Aşa că am răspuns pozitiv.

C VECHE

La filmare pentru editura Curtea Veche în timp ce “rumeg” întrebările în rolul de intervievat, nu de reporter.

S.E.C.R.E.T. este cea mai recentă lansare a editurii Curtea Veche. Romanul scris de L. Marie Adeline este un răspuns la celebrul Fifty Shades of Grey scris de E.L.James, o trilogie erotică ce-a spart topurile de carte din toată lumea. Nu am citit-o, în schimb sunt aproape de final cu S.E.C.R.E.T. După asta, bineînţeles, voi începe şi romanul autoarei britanice James ca să înţeleg, pe deplin, în ce constă “replica” dată de canadianca Marie Adeline.

S.E.C.R.E.T. spune povestea lui Cassie, o femeie văduvă care s-a închis în faţa lumii după moartea soţului alcoolic. Un trup care umblă, dar care nu mai trăieşte, de fapt, de circa cinci ani de zile, Cassie nu mai are nicio aşteptare de la viaţa ei, cu toate că, în secret, pulsiuni de tot felul îşi fac încă loc în fiinţa ei. În viaţa de zi cu zi, ea lucrează ca ospătar şi barul în care îşi duce veacul este locul în care, într-o bună zi, vede un cuplu care îi taie respiraţia. Lui Cassie îi place tot la interacţiunea dintre cei doi: mimica ei, gesturile lui tandre, apropierea dintre cei doi, o tensiune care este aproape palpabilă şi, de aceea, Cassie îşi doreşte, dintr-o dată, să aibă parte de aceste lucruri, deşi nu ştie foarte bine ce să facă să le obţină.

Când femeia din cuplul admirat îşi uită, într-o zi, jurnalul în barul cu pricina, viaţa lui Cassie se schimbă. Căci nu se poate abţine şi începe să citească din paginile caietului unde dă peste cele mai neobişnuite întâmplări sexuale, experienţe ale femeii care o lasă pe Cassie cu gura căscată. Cumva, în sinea ei, ştie că tocmai această libertate sexuală pe care o intuieşte în rândurile jurnalului este secretul care o face pe femeia ce calcă pragul barului să strălucească mereu.

S.E.C.R.E.T. este un grup aparte în care, în cele din urmă, şi Cassie ajunge. Ceea ce urmează să i se întâmple acolo este o experienţă care o va transforma dintr-o femeie care nu mai are nicio aşteptare de la ea însăşi într-una care redescoperă şi se redescoperă în moduri pe care nu le-ar fi bănuit niciodată pentru că, nu-i aşa, realitatea este, mereu, cu mult peste ceea ce imaginaţia poate să brodeze.

Vă las să vedeţi prima parte a videoului realizat de editura Curtea Veche pentru că, despre carte, nu vreau să vă spun mai multe. Poate doar că, în principal, este o carte pentru femei, dar pe care cred că ar trebui să o citească şi bărbaţii care vor să ştie că lumea interioară a unei femei este un univers spectaculos. Şi dacă un bărbat are norocul să dea de o femeie onestă cu ea însăşi, care să îşi accepte nevoile şi dorinţele, s-ar putea ca descoperirea să fie echivalentă cu o mină de aur.

COPERTA CV

S.E.C.R.E.T. poate fi comandată de pe site-ul editurii Curtea Veche la preţul de 25 lei.

Eu voi face cadou exemplarul meu de carte aceleia dintre voi care îmi va spune, într-o poveste de 2000 de semne, ce îşi doreşte în secret să i se întâmple. Aştept răspunsurile voastre la vasile.andreea.ioana@gmail.com până vineri, ora 12 ziua. Textul câştigător îl voi publica pe blog şi voi ţine sub anonimat identitatea autoarei, dacă îmi va cere acest lucru.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: