Să crezi în steaua ta, să-ți vezi de drumul tău

by Andreea Vasile

Scriu în jurnal de când eram în liceu. Caietele cu gândurile mele sunt acasă, la părinți. Pe cele care sunt la îndemână, le mai citesc din când în când, surprinsă că multe dintre gândurile din adolescență le regăsesc în mine și acum, ca pe niște visuri care m-au urmărit în toți acești ani, așteptând să se împlinească. În rândurile pe care le vei citi mai jos poți să mă cunoști pe mine, la 19 ani, adică cea care eram în urmă cu 15 ani și, totuși, nu cu foarte mult diferită de cine sunt acum, în esență. Le redau aici pentru că e un adevăr succint, dar personal, după care m-am ghidat mereu și care mi-a adus mereu bucurii și împliniri.


Să crezi în steaua ta, să-ți vezi de drumul tău! Asta e tot ceea ce cred că are cu adevărat importanță. Tot mai mult, pe zi ce trece, centrarea în mine însămi, ocuparea timpului cu activități pozitive și renunțarea la tot ce e toxic pentru mine, mi se pare calea pe care o simt corectă și adevărată, care, urmată, aduce cu sine numai întâmplări bune și răspunsuri care mă întregesc, care adaugă la puzzle-ul care sunt eu însămi, încă o piesă, și încă una, și tot așa până când ne simțim tot mai compleți, tot mai prezenți în propriile noastre vieți, omul potrivit la locul potrivit.

Nu-mi rămâne, deci, decât să mă bucur de viață, cu seninătate, să fac tot ce pot mai bine, mereu, atât în profesia mea, oricare ar fi ea, cât și-n relațiile cu oamenii din jurul meu, să dau, să ofer cât pot de mult celorlalți, căci energia darului oferit din inimă, cu inima, revine mereu. Să am încredere, viziunea propriului meu drum, al visului care se va împlini sau care, dimpotrivă, se împlinește chiar acum, cu fiecare gând bun, cu fiecare rând scris.

În imagine sunt eu la 19 ani în Vama Veche.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: