Sa fii, profesional, la cheremul unor nebuni

by Andreea

yelling-mom

Detest scenele de isterie.

In urma cu o saptamana, m-am dus la B1 sa scriu un material de culise pentru emisiunea “Trenul vietii” prezentata de Liana Stanciu. Am ajuns la sediul din Calea Victoriei intr-o vineri seara, insa tema emisiunii si invitatii nu mi s-au parut suficient de interesanti pentru un material de presa, asa ca, de comun acord cu producatoarea emisiunii si cu Liana, am agreat ca ma voi reintoarce intr-o zi in care contextul sa fie mai ofertant. Weekendul a trecut in pace.

Luni primesc un telefon de la PR-ul postului care incepe si urla ca i-am desconsiderat pe invitati si ca am jignit echipa Lianei. Tipand, ma intreba de ce m-am dus acolo daca nu aveam de gand sa fac nimic. Am asigurat-o ca, intr-o seara de vineri, intentia mea era sa-mi fac treaba, nu sa ma duc pana la postul cu pricina in recunoastere sau din lipsa de alte planuri pentru ziua care incheia saptamana. Nici chip sa o fac sa inteleaga ca nu stie despre ce vorbeste si ca atitudinea ei isterica, pe langa faptul ca e deplasata, e si enervanta. Mai mult, nu era prima data cand reactiona asa, astfel ca i-am spus ca are probleme la mansarda, moment in care, evident, mi-a inchis telefonul.

Am sunat-o pe producatoare, i-am spus ce s-a intamplat si m-a asigurat ca din punctul ei si al Lianei de vedere nu s-a intamplat absolut nimic care sa le deranjeze vineri si ca va discuta personal cu PR-ul ca sa o asigure ca totul e in regula, ca eu am fost fata finuta s.a.m.d.

A doua zi am primit un e-mail de la PR in care imi spunea sa nu mai indraznesc sa ii deranjez pe membrii echipei de la “Trenul vietii” cu telefoane ca si-asa le-am facut destul rau si ca orice colaborare viitoare e ca si inexistenta. I-am desconsiderat sfatul si-am sunat-o din nou pe producatoare care, pe un ton vesel, imi spune ca s-a rezolvat. Ii FFW mailul primit, ea ramane perplexa si, dandu-mi seama de situatie, ii multumesc pentru rabdare si decid sa intrerup seria asta de momente penibile in punctul in care eram.

Daca si voi sunteti confuzi vizavi de situatie, reformulez, pe scurt, ce s-a intamplat. Am avut de-a face cu un moment profesional in care o isterica rea-voitoare a decis ca asa vrea ea sa se-ntample lucrurile, adica cu un-happy end. Ceea ce a deranjat-o, de fapt, a fost ca ea nu a stiut de decizia pe care eu am luat-o cu echipa de la “Trenul vietii”. In calitate de PR, rolul ei este sa medieze legatura dintre presa si oamenii din televiziunea pentru care lucreaza asa ca legatura directa pe care am facut-o in cazul de fata, fara a apela la intermedierea ei, a deranjat-o peste masura. Adaugati la situatia asta o personalitate nativ isterica si dependenta de control, genul “faci asta pentru ca asa spun EU” si obtineti intamplarea pe care tocmai v-am povestit-o.

I-am trimis un ultim mail in care i-am spus ca este o mincinoasa cu personalitate paranoida, dar in care i-am multumit si pentru colaborare.

0 comment

You may also like

0 comment

clara October 18, 2009 - 5:58 pm

oribil – dar acum imagineaza-ti ca ai lucra cu specimenul asta in acelasi birou, in fiecare zi…

Reply
Andreea October 18, 2009 - 7:39 pm

In relatia cu colegii ei, cred ca se poarta ok. Insa in pozitia in care se afla in raport cu mine, detinea controlul pentru ca eu puteam sa imi fac materialele doar daca ea era de acord. Un statut care o face sa se simta si sa se dea batoasa. Dar care o va face, pe termen lung, sa iasa in pierdere. Caci daca am patit-o eu, o vor pati si altii.

Reply
Anca October 1, 2010 - 1:43 pm

Stiu ca e un articol vechi, dar se cere: Holy CRAP!!! Ce nebuna…

Reply
Andreea October 1, 2010 - 2:24 pm

yup 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: