Scenă

by Andreea Vasile

E emoţionant şi e bine să fii în faţa altora

Ina Ţăranu Hofnăr şi-a sărbătorit blogul! A împlinit 5 ani, ocazie cu care a invitat aproape 20 de cititori la Lorgean Theatre pentru o reprezentaţie în care s-au citit texte scrise de ea pentru on-line.

Aşa a arătat invitaţia pe care a trimis-o, personalizată pentru fiecare în parte

Cu toate că Veronica şi Anton, actori profesionişti, au fost cei aleşi să interpreteze textele Inei, tentaţia a fost prea mare aşa că m-am arătat interesată (ca să nu spun că m-am autoinvitat) să citesc şi eu unul. Că a vrut sau nu, Ina, care cu greu poate să spună “nu” (but I am training her into bitchiness), m-a trecut pe lista de “performeri”. Textul l-am ales dintr-o ofertă pe care mi-a pregătit-o.

*

Deşi a început drept o joacă, până la reprezentaţia de aseară am citit textul de mai multe ori, i-am dat font 16 să fiu sigură că văd bine cuvintele şi le-am bold-uit pe cele pe care urma să le accentuez. Până mi-a venit rândul, genunchii mi se înmuiaseră mai ales că Veronica, studentă la Actorie, citeşte incredibil de bine şi e foarte emoţionantă şi emoţională şi, ce să vă mai spun, am avut trac, cred că putem vorbi despre aşa ceva. 🙂

*

Când am început să citesc, pe parcursul primului paragraf, aveam conştiinţa unui public care mă priveşte, dar pe urmă I lost the sight of it şi m-am pierdut în lectură, moment în care am simţit că, deşi îl citisem până atunci de mai multe ori, mă amuza ca prima dată fiindcă puneam în vocea mea intensitatea cu care “repetasem” acasă.

Mi-a plăcut mult să fac asta şi mi-am adus aminte că îmi place să joc, îmi place să goof around, aş vrea să fac asta mai des. Poate chiar să scriu nişte scene, aşa cum obişnuiam să fac când eram copil şi să joc în faţa bunicilor, a verilor mei, piese ample, ştiu că scriam pentru câte o oră, personaje complexe, mă rog, cât puteau fi de complexe la vârsta aia, însă aveau personalitate, iar jocul lungime în timp.

*

Lăv cu năbădâi e textul pe care l-am citit. Pentru că ce s-a întâmplat acolo s-a filmat, sper să revin cu video any time soon.

*

Stagiunea de toamnă a lui Lorgean Theatre reîncepe marţi, 18 octombrie, şi precum îi e motto-ul, “poate vei fi invitat” dacă te înscrii. Vor fi nişte chestii tari acolo, nu spun că nu ştiu dacă am voie să spun ce, însă e de reţinut că pe actorii pe care îi vezi pe scena vreunui teatru clasic s-ar putea să-i revezi şi în sufrageria apartamentului de lângă Cişmigiu.

2 comments

You may also like

2 comments

Ina October 16, 2011 - 11:18 am

Ma bucur ca ti-ai facut debutul la lorgean theatre, in detrimentul vreunui teatru prafuit de pe Broadway. 😛 As I’ve said before, publicul te-a placut la nebunie. De mine nu mai spun, am vazut mostre ale talentului tau si cu alte ocazii. 🙂

We should do this again sometime. 😉

Reply
Andreea October 16, 2011 - 2:00 pm

=))) Broadway poate sa mai astepte, am timp! Multumesc mult. Te pup. Va pup pe toti. I’ll be back 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: