Scrie-le un mail europarlamentarilor români care au votat împotriva revizuirii ACTA

by Andreea Vasile

În iunie anul acesta Parlamentul European va vota pentru sau împotriva ACTA. Depinde şi de tine ca ACTA să devină doar un vis urât despre care on-line-ul a vuit la un moment dat. Aşa că trage-i de urechi pe europarlamentarii români care au votat împotriva revizuirii ACTA la votul din 24.11.2010 şi scrie-le un mail în care să le spui că eşti dezamăgit de votul lor şi că ai încredere în mai dreapta judecată de-a sancţiona ACTA, deci de-al trimite la gunoi, în iunie 2012.

Dacă nu ştii ce să le spui, îţi dau mai jos mailul trimis de mine. Dă-i un copy/paste, trimite-l şi spune-le şi prietenilor să repete gestul tău.

Buna seara,

Sunt foarte dezamagita de votul consultativ ACTA din 24.11.2010 unde v-ati pronuntat impotriva revizuirii tratatului. Nespecificarea clara a termenilor acestuia pune in pericol libertatea fizica a utilizatorilor de Internet, acestia fiind pasibili cu inchisoarea pentru situatii dintre cele mai aberante.

Chiar daca tratatul nu a fost semnat definitiv, la nivel principial Romania trebuia sa apara in lista tarilor care s-au opus unui asemenea demers.

In calitate de cetatean solicit dvs., ca reprezentanti ai mei, si ai restului de cetateni romani, raspunsul la intrebarea: DE CE ATI IMPIEDICAT, PRIN VOTUL DVS., REVIZUIREA TRATATULUI? Aceasta putea sa scoata la suprafata, prin inca o atenta analiza, punctele deficitare care sa fie remediate inainte ca intreaga Europa, din neglijenta reprezentantilor mai multor tari, sa se afle in fata unui deznodamant periculos.

Astept cu interes pozitiile dvs. si sper ca acum, in al 12-lea ceas, sa reganditi pozitia vizavi acest proiect pagubos si sa intelegeti ca tratatul ACTA nu trebuie sa treaca de votul dvs. in luna iunie.

Va multumesc si va doresc discernamant!

TO: oana.antonescu@europarl.europa.eu,
elena.basescu@europarl.europa.eu,
sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu,
petru.luhan@europarl.europa.eu,
monica.macovei@europarl.europa.eu,
marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu,
iosif.matula@europarl.europa.eu,
rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu,
cristiandan.preda@europarl.europa.eu,
csaba.sogor@europarl.europa.eu,
laszlo.tokes@europarl.europa.eu,
theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu,
traian.ungureanu@europarl.europa.eu,
iuliu.winkler@europarl.europa.eu

1 Elena Oana ANTONESCU  EPP  Romania Loyal Rebel
2 Elena BĂSESCU  EPP  Romania Loyal Rebel
3 Sebastian Valentin BODU  EPP  Romania Loyal Rebel
4 Petru Constantin LUHAN  EPP  Romania Loyal Rebel
5 Monica Luisa MACOVEI  EPP  Romania Loyal Rebel
6 Marian-Jean MARINESCU  EPP  Romania Loyal Rebel
7 Iosif MATULA  EPP  Romania Loyal Rebel
8 Rareş-Lucian NICULESCU  EPP  Romania Loyal Rebel
9 Cristian Dan PREDA  EPP  Romania Loyal Rebel
10 Csaba SÓGOR  EPP  Romania Loyal Rebel
11 Theodor Dumitru STOLOJAN  EPP  Romania Loyal Rebel
12 László TŐKÉS  EPP  Romania Loyal Rebel
13 Traian UNGUREANU  EPP  Romania Loyal Rebel
14 Iuliu WINKLER  EPP  Romania Loyal Rebel
0 comment

You may also like

0 comment

george February 5, 2012 - 12:07 pm

Model de scrisoare anti-ACTA :
Către reprezentanții Parlamentului Român, a Parlamentului European și/sau a membrilor comitetului INTA,

Aș dori să-mi exprim ingrijorările referitoare la Tratatul Comercial Anti-Contrafacere ( Anti-Counterfeiting Trade Agreement – ACTA ) ce urmează sa fie promulgat la nivel European și ulterior adoptat de statele sale membre.

Consider că acest Tratat, ce posedă chiar rol de lege într-o oarecare masura, este periculos pentru libera exprimare in domeniul digital din numeroase puncte de vedere:

ACTA transformă companiile ce oferă servicii de internet ( ISP-urile, service provider-ele ) într-o poliție a copyright-ului prin forțarea lor în a avea responsabilitate directă pentru acțiunile utilizatorilor lor, ceea ce este un concept absurd și nedrept

ACTA constă în aplicarea unor sancțiuni prost definite din punct de vedere legal, ce pot fi abuzate ușor de oricine dorește sa atace site-uri vulnerabile

ACTA evită principii de bază democratice și creeaza un proces legislativ paralel, pe care Uniunea Europeana nu ar trebuii să îl accepte

ACTA mai mult ca sigur va avea repercursiuni vaste si grave pe toate domeniile, nu numai pe cele inormationale si de divertisment

ACTA oferă marilor industrii de divertisment o arma cu care vor putea brutaliza pe oricine se opune lor ( intenția fiind ceea de a-și maximiza propiul lor profit, pe umerii omului de rând ce va avea de suferit )

În concluzie, vă solicit să adoptați o stare de opoziție față de acest tratat periculos.

Ținta pe care ar trebui să o avem cu toții in vizor este problema pirateriei, nu dreptul la lilbertatea de exprimare.

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru înțelegere

Reply
Andreea February 5, 2012 - 2:30 pm

multumesc pentru ajutor, George!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: