Seminţe. Îngrijite, ele cresc.

by Andreea Vasile

Centrul Seeds for Happiness a apărut în viaţa mea într-o perioadă în care aveam multă nevoie de energie şi gânduri bune. Trecusem prin evenimente personale solicitante şi invitaţia la Centru, aşa cum se întâmplă cu lucrurile bune care vin pe neaşteptate şi când avem mai multă nevoie de ele, s-a dovedit o gură de aer proaspăt şi mâna care m-a pus, cu fermitate, unde îmi este locul, înapoi în mine însămi, capabilă să mă port, să acţionez şi să gândesc, iar, la capacitate maximă.

Oamenii care au creat spaţiul de la Centrul Seeds for Happiness şi care îl ocrotesc, dăruiesc foarte mult celorlalţi: timp, învăţătură, întâlniri cu persoane rare care vin, la propriu, de peste mări şi ţări. În privinţa celor din urmă, asta înseamnă că se cheltuiesc sume importante pe care, adesea, le scot din propriile buzunare. Chiar dacă politica Centrului spune că poţi lua parte la întâlniri minunate contra unei donaţii – suma este la alegere – filosofia de a oferi ceva înapoi pentru lucrul pe care îl primeşti nu e proprie, deci nici împământenită în România. Astfel, Centrul se află în poziţia în care e nevoită să facă apel la ajutorul nostru pentru a putea continua să facă multele lucruri minunate pe care le are în plan.

În septembrie, Centrul va găzdui 2 serii de evenimente de excepţie: vizita unei importante delegaţii formată din Maeştri şi călugări buddhişti în tradiţia tibetană de la Centrul de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling (9-13 septembrie) şi vizita lui Bill Karelis, discipol al maestrului Chogyam Trungpa Rinpoche (27 septembrie – 2 octombrie). Despre Bill Karelis am scris şi în Tabu, dar povestea o puteţi citi aici.

Organizarea acestor evenimente, care vor totaliza 12 zile de întâlniri şi prelegeri, necesită un efort logistic şi financiar substanţial, estimat la 3800 euro, printre cheltuielile implicate numărându-se cele legate de biletele de avion, cazarea şi masa invitaţilor, promovare, logistică, cheltuieli cu spaţiul şi colaboratorii.

Chiar şi aşa, Centrul nu se dezice de bunăvoinţa de care dă mereu dovadă şi oferă, ca şi-n dăţile trecute, 35 de burse de studiu celor care sunt interesaţi de studiul buddhismului. Aceste burse oferă accesul gratuit la prelegeri. De asemenea, cei interesaţi pot participa pe bază de donaţie sugerată şi nu prin perceperea unor taxe fixe de participare.

Dacă printre voi se numără persoane care pot şi doresc să contribuie financiar la organizarea evenimentelor, indiferent dacă participă la ele sau nu, îl puteţi contacta pe Mihai Popa, fondator al Centrului, la mihaipr@seedsforhappiness.ro sau la 0726.020.894. Cei care dau curs acestui apel pot opta pentru programul către care să fie alocate fondurile donate şi, ca formulă juridică, pot opta pentru contract de donaţie, de sponsorizare sau pentru formula donaţiei ca persoană fizică.

Mulţumesc, în numele lor, pentru gestul vostru, de îi veţi ajuta!

Dacă nu aţi auzit sau nu aţi vizitat Centrul până acum, vă invit să o faceţi. E o oază de linişte.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: