Semne bune anul are

by Andreea Vasile

fuck

Poveștile bune au un miez apetisant care te face să vrei să le guști. Și, după ce ai făcut asta, să le dai mai departe, să muște și alții din ele.

Am băgat la spălat un hanorc nou, albastru. Împreună cu un tricou alb, o pereche de chiloți, un dres și o pereche de pantaloni. ”Când le-am scos din mașină, hanoracul ăla lăsase culoare pe tricoul alb care, înainte, fusese pătat de vin roșu și, sigur, nu ieșise de tot la prima spălare. Am vrut să-l arunc, dar era nou așa că l-am ținut, căci, băgat în pantaloni sau fustă, aș fi putut să maschez urmele. Cât despre hanorac, bine că l-am luat la reduceri că altfel m-aș fi enervat să dau o grămadă de bani pe el și să-mi facă atâtea probleme.” Cam asta le povesteam, la prânz, colegilor cu care luam masa.

*

Am ajuns acasă și m-am dus la uscătorul de rufe să iau hainele despre care le vorbisem celor doi la prânz. Și-atunci mi-a picat fisa că, poate, m-am pripit, că, de fapt, hanoracul ăla este foarte mișto și, fără să își dea seama, mi-a arătat un semn pe care, în primă instanță, l-am ignorat. Acela că, anul ăsta, vreau să-mi las, ca și el, ”culorile” peste tot. Poate că un tricou alb, imaculat arată bine, dar acum, în variantă bleu ciel, are personalitate, are o poveste, n-a ”trăit”, doar așa, cât să fie o textilă pe corpul meu și atât.

*

Să te amesteci acolo unde, în aparență, nu ai loc, despre asta cred că este 2013. Știu că de-abia a început și poate mă pripesc să trag concluzii, dar sunt nerăbdătoare să trăiesc, să fiu o pată de culoare, mai mult ca de obicei, și, că mă potrivesc sau nu cu restul ”rufelor” cu care stau pe sârmă, ele să simtă că am fost pe acolo, să rămân, cumva, întipărită în … fibra lor.

0 comment

You may also like

0 comment

Smilla January 7, 2013 - 6:02 pm

acum cativa ani am dat o caruta de bani pe un tricou de la marks&spencer pe care l-am patat la prima purtare. nu-i nimica, zic, il bag la spalat cu vanish. torn vanish cu galeata, mototolesc sa se patrunda bine, bag la spalare.
scot din masina un tricou kombat-style, tot numai pete verzi si albe, caci de la vanish iesise si culoarea!
ma enervez, mama cati bani am dat pe el, acum l-am stricat
apoi zic stii ceva, ia sa-l iau asa
kombat-style l-am purtat vreo trei ani, pana s-a largit si-a devenit pijama

ESTI o pata de culoare contagioasa, Andreea!

Reply
Andreea January 7, 2013 - 6:07 pm

iti multumesc foarte mult! 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: