Singurul explorator român din National Geographic Society vine la GreenTech Film Festival

by Andreea Vasile

Luni, pe 12 noiembrie, începe a doua ediție a GreenTech Film Festival, primul festival zero carbon din România, care-și propune să prezinte tehnologiile verzi cu scopul de a educa și informa publicul. Azi, mai mult ca oricând, viitorul pare că se rescrie de la o zi la alta. În toată lumea, în fiecare minut, specialiști și amatori gândesc soluții inovatoare și eficiente pentru ca Pământul să devină un loc mai protejat de tot ceea ce-l sufocă și mai prietenos cu mediul înconjurător și, implicit, cu noi.

E fără îndoială că oamenii și-au pus, de-a lungul anilor, în mod negativ amprenta asupra planetei, iar problema încălzirii globale, de care se tot vorbește, este una dintre consecințe. În București, festivalul are loc între 12-14 noiembrie la cinema Elvire Popesco, iar pe 20 noiembrie, el va fi în Cluj Napoca.

Sunt câteva momente speciale în acest an, atât în ceea ce privește filmele proiectate, cât și invitații care vor fi pe scenă în sesiuni de prezentări și dialog cu sala, care sunt gratuite. Mie mi-a atras atenția și abia aștept să-l întâlnesc pe Sergiu Jiduc, marți, 13 noiembrie, singurul explorator român care face parte din National Geographic Society și care azi locuiește la Londra, unde lucrează pentru Climate Bonds Initiative, o organizație internațională non-profit, care încearcă crearea celui mai mare fond financiar ce urmează să fie folosit pentru găsirea unor soluții care pot ameliora schimbările climatice.

Sergiu va avea o prezentare care se numește ”Noua eră a explorării”, asta pentru că el umblă, de asemenea, în toată lumea, una dintre preocupările lui fiind modurile în care comunitățile montane pot fi integrate în discursul despre dezvoltarea sustenabilă și în politicile de adaptare și atenuare a schimbărilor climatice. Pe scurt, lumea așa cum o știm e-n schimbare, iar Sergiu încearcă, printre altele, să găsească soluții la modul în care comunitățile sunt afectate și cum pot ele răspunde noilor paradigme.

Tot marți, 13 noiembrie, înainte de prezentarea lui Sergiu, se va proiecta, în avanpremieră, al doilea sezon al documentarului ”MARTE”, produs de National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer (“Apollo 13”, “A Beautiful Mind”) şi regizorul Ron Howard (“The Da Vinci Code”, “Solo: A Star Wars Story”). Serialul urmărește o lume în care care pământenii devin primii locuitori ai Planetei Roșii.

Vezi AICI programul complet al festivalului și află la ce evenimente poți participa gratuit și la care trebuie să îți cumperi bilet.

1 comment

You may also like

1 comment

reparatiifrigiderechirita November 7, 2018 - 8:37 am

Cred ca va fi un eveniment foarte reusit cu idei inovatoare si multe de invatat . Am sa urmaresc serialul Marte de la inceput primul sezon . Cat despre zero carbon incercam zilnic si parca aici la tara reusim . Cu respect .

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: