Smiley, nemultumit si cind este multumit

by Andreea

Pe 30 martie, Smiley lanseaza cel de-al doilea sau album, “Plec pe Marte”. Saptamina trecuta l-am intilnit si-am aflat una, alta despre el. E un tip de treaba.

Cind ti-a venit sa pleci, ultima data, pe Marte?

Acum imi vine sa plec. Am obosit (n.red. dadea interviuri de la ora 11 si eu l-am intilnit la ora 17), am o stare de neliniste, multe lucruri de rezolvat si nu pot sa plec. Nu-mi place sa fac acelasi lucru over and over again si nu sint obisnuit sa stau atit intr-un loc. Imi place sa ma misc, nu-mi place sa stau degeaba.

Ar fi o idée ca data viitoare sa-ti planifici interviurile in parc, sa fii in miscare.

Da, sa ma plimb cu cateii, hau-hau, mai fac un tenis de picior (ride).

La ce interval dai interviuri?

De obicei, imi aleg o perioada in care dau interviuri ca sa promovez ceva. Nu-mi place sa apar si sa vorbesc despre ce a mai facut ciinele meu sau despre ce haine mi-am mai luat.

Adica lumea nu te intreaba de ciine?

Ba cum sa nu. E celebru (ride). Dar nu-i al meu, e al Laurei.

De ce Marte si nu alta planeta? Ai ales Marte ca in cartea “Barbatii sint de pe Marte, femeile sint de pe Venus”?

Nu stiu cita legatura are cu cartea ca sint multe femei care si-au luat pamint pe Marte (n.red. prin site-ul lui Smiley). Am ales Marte pentru ca e o planeta pe care oamenii n-au ajuns inca si mi-am setat-o ca pe un ideal. Ai vazut ca zic ca plec pe Marte si de-acolo poate si mai departe. Adica poate nici pe Marte n-o sa fie bine.

De ce crezi ca lumea vede plecarea ca pe-o solutie de a-si rezolva problemele?

Sint atitea probleme care nu vor putea fi rezolvate in timpul vietii noastre. De exemplu, incalzirea globala, o problema care ne va atinge grav in citiva ani.

Care a fost momentul tau de ratacire in care a fost mai bine sa fugi?

Nu mai tin minte. Dupa ce am scapat de treaba asta, facind melodia, am scos-o din sistem.

Si totusi ce te supara?

Sint un tip care pune suflet in tot ceea ce face si sint multe proiecte de care am grija si totul trece prin filtrul sufletesc si orice chestie care nu merge ma afecteaza si ma da peste cap. Momentele astea sint destul de dese. Dar uite ca din treaba asta a iesit un lucru misto, a iesit piesa asta.

“Plec de tot, n-am servici, n-am bani, bat pasul pe loc, nici prieteni nu am”. Esti un tip care-si plinge de mila sau unul care cauta solutii cind ii merge prost?

Caut solutii intotdeauna. In melodie e un fel de-a spune si ceea ce zic reflecta starea mea, asa ca am folosit niste probleme des intilnite, pe care lumea sa le inteleaga ca sa arat acest lucru.

“Ma simt inutil, n-am nimic din ce vreau”. Iti zic eu de ce a avut succes melodia asta. Ca si tu stii ca ne place, ca natie, sa ne lamentam, sa fim nemultumiti.

Toata natia româneasca asa e. Sintem nemultumiti si cind sintem multumiti. Si cind ni se da ceva ce ne doream cu adevarat, tot gasim ceva: <da, e bine, dar parca ar mai fi ceva>. Solutia cea mai la indemina e sa strigi <baaa, dar eu n-am avut noroc>. Pe principiul <nu ne merge, deci hai sa mergem>. Si mie imi vine de multe ori sa reactionez la fel.

La “In lipsa mea” ai colaborat cu Uzzi. Acum cu Cheloo. De ce ai ales sa cinti impreuna cu baietii din asa numita zona rea?

Sint niste oameni care au avut mereu ceva de spus si sint niste oameni care au transmis mereu puternic mesajele pe care le-au avut de transmis. Uzzi s-a potrivit foarte bine pe piesa aia si el era exact ce lipsea, adica el spune lucrurilor pe nume. Eu, nefiind in zona aia, nu puteam sa cint asa. Adica puteam, dar n-as fi fost eu. Parca il auzeam pe piesa. La Cheloo a fost la fel. Am simtit ca asta lipseste piesei ca rezultatul final sa fie cel  pe care-l doresc. Versurile cintate de ei sint scrise de ei. Asta e farmecul colaborarilor, intrepatrunderea dintre lumile diferite ale celor care cinta.

[publicat in revista VIP pe 29 martie 2010]

0 comment

You may also like

0 comment

Cocunus March 29, 2010 - 5:22 pm

e un tip foarte de treaba. dar i-as fi zis sa schimbe “servici” in “serviciu”… pt culturalizarea masei 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: