Sonia Choquette, trainer spiritual: ”Al şaselea simţ ar trebui să fie primul”

by Andreea Vasile

Sonia Choquette s-a născut în Statele Unite, dar mama ei este româncă născută în Vrancea. La sfârşitul lunii martie (n.red. în 2011), Sonia va veni în România unde va susţine două seminarii, la Timişoara şi la Bucureşti, despre ce este al şaselea simţ, cum îl putem recunoaşte şi cum ne poate ajuta el să ne îmbunătăţim viaţa. Până atunci, interviul acesta vă familiarizează cu munca ei şi, de ce nu, vă poate trezi curiozitatea de-a lua parte la seminar.

 În ce constă munca ta?

Munca mea este dedicată trezirii cunoaşterii, spirituale şi creative, în toate fiinţele omeneşti. O asemenea cunoaştere aduce multe schimbări benefice în experienţele oamenilor. Să fii conştient de eul tău spiritual te poate elibera de energiile negative şi de teamă, ambele asociate unui ego strict, centrat să perceapă lucrurile numai dintr-un punct de vedere. De asemenea, activez aptitudinile intuitive care se găsesc, nativ, în oameni şi-i învăţ pe aceştia că sunt creatorii propriei experienţe de viaţă. Le ofer uneltele necesare să le arăt CUM pot deveni creatori eficienţi ai propriei experienţe de viaţă. Consecinţa firească este că persoana încetează să mai fie duşman pentru sine şi începe să creeze o experienţă proprie puternică şi fericită.

Cum a început povestea ta?

Am crescut într-o familie în care intuiţia a fost apreciată şi încurajată. Mama mea a fost, şi este, un om pozitiv, iubitor, care a avut un al şaselea simţ dezvoltat pe care l-a folosit ca să ne protejeze, să ne facă încrezători în propriile forţe şi cât mai conştienţi energetic cu putinţă. Urmându-i exemplul, am dovedit că am abilităţi intuitive de la o vârstă fragedă. Mi-am dat seama că, chiar dacă şi alţii erau la fel de conştienţi în această privinţă, mulţi păreau amorţiţi şi, în cele din urmă, pierdeau această putere specială. Aşa că am început să studiez despre cunoaştere şi spiritualitate ca să înţeleg cum lucrează această cunoaştere şi ca să-i pot învăţa pe alţii cum să-şi păstreze spiritul şi intuiţia vii. E o muncă pe care o fac, cu pasiune, de-o viaţă.

Spui că al şaselea simţ ar trebui să fie primul. De ce şi ce este, de fapt, al şaselea simţ?

Al şaselea simţ este capacitatea cuiva de a percepe, de a interpreta şi de a răspunde tuturor formelor subtile de energie care vin din conştiinţa noastră în lumea exterioară şi invers. Al şaselea simţ te poate ajuta să-ţi dai seama de adevăratul caracter al oamenilor, să iei decizii mai bune, să ai grijă de tine, să-ţi creezi oportunităţi, ba chiar să ai grijă de sănătatea ta. Este sistemul interior după care ne ghidăm, asemenea unui GPS într-o maşină. Aşa cum păsările au un radar şi balenele au un sonar după care se ghidează, aşa avem şi noi un simţ interior care ne ajută să rămânem pe calea proprie şi care ne poate chiar salva de la ceea ce ar putea fi decizii fatale. Fără acest simţ, am bâjbâi prin întuneric.

sonia ch 1

Dacă al şaselea simţ este ceea ce numim intuiţie, cum ştim că nu greşim când ne încredem în el? Când vine vorba de decizii, recomanzi să facem apel la logică sau la intuiţie?

Intuiţia nu este o cunoaştere de tipul „corect” sau „greşit”. Este un răspuns energetic, care vine din inimă, în legătură cu ceea ce se simte ca fiind adevărat şi autentic la un moment dat. Aşa cum faci surf în valurile oceanului, aşa ascultarea intuiţiei înseamnă urmărirea valului de energie care vine înspre noi. Cineva ştie dacă intuiţia îi funcţionează sau nu în funcţie de cât de liniştit şi satisfăcut psihic se simte când îşi urmează inima. Intuiţia nu contrazice logica, ci mai degrabă o informează pe aceasta, prin revelarea unor factori care nu se văd, dar care ajută persoana să ia decizii bune.

În plus, ceea ce cineva numeşte „logică” sunt adesea doar opinii la mâna a doua, care aparţin altora, şi pe care persoana nu le-a testat pe propria piele înainte de-a le crede. Intuiţia şi logica sunt parteneri. Cel mai bun mod de-a lua o decizie este de-a avea informaţiile necesare şi de-a le trece apoi prin filtrul intuiţiei. În acest fel, o persoană foloseşte întreaga capacitate a creierului şi ia cea mai informată şi bună decizie cu putinţă.

Pare că este o inflaţie de oameni care ne promit că ne vor ajuta să găsim răspunsurile pentru o viaţă mai bună, dar pentru unii e doar o oportunitate de afaceri. În cine putem avea încredere?

Oamenii au căutat mereu accesul spre o învăţare superioară pentru a deveni mai puternici. Când pionierii dintr-un domeniu învaţă şi împărtăşesc descoperirile lor cu restul lumii, se atinge un nivel de cunoaştere în care toate lucrurile în care se credea înainte sunt zdruncinate din temelii şi noi suntem rugaţi să ne deschidem în faţa noilor forme de înţelegere ca reprezentând noua realitate.

Ultima dată când am experimentat ceva atât de puternic în percepţia umană a fost în perioada Renaşterii. Atunci s-au făcut mari decoperiri, de la artă la ştiinţă până la o mai bună înţelegere a locului pe care omul îl ocupă în relaţie cu universul. Odată ce această cunoaştere a fost acceptată de majoritatea oamenilor, experienţa umană s-a îmbunătăţit pentru toată lumea.

Azi, ne regăsim într-un asemenea moment. Aşa că decât să privim noii mesageri cu suspiciune, i-am putea privi pe aceştia ca pe o reflecţie a nevoii de-a grăbi primirea mesajului şi validarea lui. Pur şi simplu fii deschis şi învaţă să gândeşti lumea altfel. Aplică aceste cunoştinţe şi descoperă singur dacă îţi sunt utile sau nu.

intro bun

Te recomanzi drept alchimist vibraţional, consultant intuitiv şi trainer spiritual. Ce înseamnă asta?

Revoluţionar înseamnă că e timpul să depăşim vechile moduri de-a gândi şi-i ajut pe ceilalţi să facă asta repede şi pentru totdeauna. Împărtăşesc alchimia vibraţională despre cum să transformi „fundătura” vechii gândiri în „aurul” uneia noi, centrată pe iubire. Creez o experienţă, nu împartăşesc doar informaţia. Să înveţi de la mine este o experienţă veselă şi nu doar o altă prelegere pe care să o asimilezi, dar pe care să o uiţi imediat ce ai părăsit sala.

Din experienţă, ce îi împiedică pe oameni să-şi atingă potenţialul?

Frica şi nevoia de control. Şi lenea, auto-victimizarea şi obiceiul de a da din puterea lor altora care le fură, în cele din urmă, energia şi veselia. Ca să depăşeşti aceste obiceiuri trebuie să vrei. Sunt mulţi oameni care au avut un soi de trezire bruscă şi care şi-au construit apoi o viaţă formidabilă. Şi tu poţi fi unul dintre aceşti oameni.

Întreabă-te, „cât de mult îmi doresc să-mi împlinesc visele şi să am viaţa pe care s-o iubesc?”. Decât să fii cinic şi leneş, entuziasmează-te în privinţa vieţii şi fii din nou vesel. Ca profesor, nu-ţi promit că va fi uşor. Însă le promit succes garantat celor care-şi doresc să lucreze asupra acestui aspect.

Interviu publicat în revista Tabu, februarie, 2011.

 

 

 

 

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: