Sora-mea e o cioara

by Andreea

“Cata galagie face sora-ta”, imi spune mama in weekend. “Cine?”, intreb confuza. Eu n-am surori, n-am nici frati. Sunt norocoasa aia singura la parinti, stiti, nascuta in cadrul ala familial in care, singur fiind, cea dintai calitate pe care o deprinzi e…egoismul. Cam asa a sunat mereu replica dupa raspunsul “Nu, nu am frati, nici surori”. “Ah, atunci esti d-aia egoista”. Fie.

“Deci, cine e sora-mea, mama?”. “Cioara aia. N-auzi cum face? Craaaa, toata ziua”. Ati putea crede ca mama se referea la faptul ca craaa-ul ciorii se aseamana cu faptul ca eu vorbesc mult. Dar povestea e alta.

*

Eu, de fapt, m-am nascut cioara. Inca o vreme dupa ce mi-au taiat motul, porecla mea in familie a fost cioara. Aveam pielea cafenie si parul negru ca pana corbului. Dar corbul era o pasare prea frumoasa si nobila, deci nu mi se potrivea. Cioara, in schimb, ehei, un mix de negru cu putina nebunie cu putina privire care se uita in X, mda, cam asta eram eu, la nastere. Si dupa aceea, pentru inca ceva timp.

In anii ce-au urmat, de fiecare data cand ne uitam pe albumele cu poze, aceleasi de la nunta alor mei, de la nasterea mea, de la 6 luni cand aveam capul mai mare decat corpul, de la prima zapada si primul sanius, de fiecare data cand dadeam peste poza aia din primele mele zile de viata, incantarea nu se lasa asteptata: “Uite-o cioaaaara!”.

*

Azi, fara sa vreau, de cate ori aud o cioara (si le aud des), I cra back at them si, un pic nostalgica dupa fratii si surorile pe care nu le-am avut niciodata, zic: “Buna, sora-mea”.

0 comment

You may also like

0 comment

ina June 22, 2010 - 3:37 pm

nu esti sanatoasa :))) i cra back at them

Reply
Andreea June 22, 2010 - 7:12 pm

🙂

Reply
Morko June 23, 2010 - 4:41 pm

dupa ce-am citit asta, mi-am dat seama ca vreau sa vad poze cu tine cand erai mica. 😀
love love from your zen girl! :)))))

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: