Sorina Fredholm, redactor șef al revistei W. by World Class: ”Rolul revistei este de a informa, educa și motiva”

by Andreea Vasile

sorina gabriel hennesay

Sorina Fredholm, redactor șef al revistei W. by World Class. Foto: Gabriel Hennessey

Pe Sorina Fredholm, redactor șef al revistei W. by World Class o știu de pe Facebook, blog și din revista pe care o conduce. Nu o cunosc personal, dar asta nu m-a împiedicat să îi scriu și să îi cer un interviu. Am avut două motive pentru care am făcut asta: 1. W. by World Class este o revistă relansată sub un nou nume și o nouă imagine și ambele mi-au plăcut mult; 2. îmi place Sorina și stilul ei de viață, mi se pare un om foarte activ, pe treaba ei, care se învârte în medii interesante, care este creativă, care arată funky și fit, care are un soț și copii frumoși, deci 10 pe toată linia. În plus, ea a spart cumva gheața când mi-a dat like și share la recenzia pe care am scris-o despre primul număr al W. by World Class, așa că, practic, mingea era ridicată la fileu și am profitat de ocazie.

anca

Anca Bucur, campioană mondială la fitness în 2013 și instructor World Class, pe coperta revistei W. by World Class

În plus, îi urez LA MULȚI ANI! Sorinei pentru că azi, 24 decembrie, este ziua ei de naștere, dar și deadline-ul pe care i l-am dat pentru interviu, fără să știu că aniversează azi un număr de ani (chiar, câți?). Deci un alt motiv să îi mulțumesc pentru promptitudine, în definitiv ce om muncește în pragul Crăciunului și de ziua lui? Ei, iată, ea, ceea ce spune ceva despre atitudinea pe care o are vizavi de profesia ei, so, big up!

Ce înseamnă sportul pentru tine?

O sursă de energie, încredere, bucurie, relaxare şi motivare. Este parte din viaţa mea!

Care este rutina ta când vine vorba de antrenament sportiv şi alimentaţie?

O zi obişnuită arată cam aşa: dimineaţa o încep cu un pahar de sănătate, cum îl numesc eu; mai exact, un suc făcut din fructe şi legume proaspete. Combinaţia preferată este sfeclă roşie, morcov, măr şi ghimbir. În funcţie de ora la care ajung la sală, câteodată mai mănânc şi un bol de fulgi de ovăz fierţi în lapte de orez, afine şi scorţişoară.

Ajung la sală unde încep cu 10 minute de încălzire pe bandă şi continui cu 40 minute de antrenament funcţional care se potriveşte perfect atât corpului meu, cât şi stilului meu de viaţă foarte activ. În medie, mă antrenez de 3-4 ori pe săptămână. Prefer antrenamentele personale, dar uneori le alternez cu cele de grup şi atunci merg la clasele de GRIT – un antrenament intensiv şi foarte eficient. Când plec din oraş, prefer drumeţiile pe munte şi escalada.

Prânzul îl iau, de obicei, la birou! Am renunțat la carne, aşa că cel mai probabil va fi o mâncare vegetariană pe care am preparat-o acasă cu o seara înainte. Ingredientele favorite sunt: quinoa, cartofi dulci, spanac, năut, lapte de cocos. Folosesc multe condimente şi deseori gătesc picant cu chilli, ghimbir, piper Cayenne. O data pe săptămână îmi comand sushi şi sashimi.

grunge

Sorina și stilul grunge, un pic sălbatic, un pic rebel, care mie îmi place foarte mult

Conduci o revistă unde accentul cade pe sport. De ce informaţiile din publicaţia ta, despre antrenament şi nutriţie, sunt mai bune decât cele din alte reviste glossy de pe piaţă?

Rolul principal al revistei este de a-i informa, educa şi motiva pe toți cei pasionaţi de un stil de viață sănătos. De aceea am ales să lucrăm cu oameni care ne inspiră, experți în părerea cărora avem încredere deplină, care sunt o sursă credibilă și un reper în domeniul lor de activitate. Încercăm să nu abordăm subiecte comerciale şi nici să oferim soluţii rapide. Sportul şi nutriţia nu sunt nişte trenduri. Noi ne dorim ca articolele noastre să ii motiveze pe cititori să își îmbunătățească viața pe termen lung. Pentru o sursa zilnică de informare, nu doar pentru membrii cluburilor noastre, ci pentru toți cei care caută motivație și inspirație pentru a-și îmbunătăți viața am lansat, în urmă cu săptămână, blogul cu același nume, w.worldclass.ro.

W. este o revistă care se găseşte numai la World Class, deci informaţia este accesibilă unor oameni care, dacă merg la sală, oricum sunt mai preocupaţi de aspect şi sănătate decât majoritatea. Te-ai gândit ca o astfel de publicaţie să fie şi la îndemâna celor care nu se antrenează la World Class?

În 2007 am creat o revistă dedicată în exclusivitate membrilor World Class, informația fiind strict legată de activitățile și evenimentele interne ale cluburilor. În ultimii doi ani, pe lângă o dezvoltare din punct de vedere editorial, am extins și distribuția revistei în câteva locații externe (restaurante, magazine, ateliere, evenimente), ceea ce a dus la multe cereri din partea cititorilor. De aceea, de anul viitor revista va putea fi cumpărată din librăriile Cărturești și magazinele Inmedio.

Soţul tău este CEO World Class în România şi vine din ţara lui World Class: Suedia. Asta înseamnă că şi tu eşti la curent cu obişnuinţele sportive ale suedezilor. Care sunt diferenţele din acest punct de vedere între ei şi noi?

Căsătoria cu un suedez nu este obligatorie ca să fii la curent cu deprinderile lor sportive! Dacă mergi în orice club World Class, afli totul despre cele mai noi trenduri și concepte în fitness care vin direct din Suedia. Diferența este că acolo rata de penetrare este mult mai ridicată: 18% din populație are abonament la o sală de sport. Dar totul vine din cultură și educație. Acolo guvernul și corporațiile promovează și susțin stilul de viață sănătos.

Românii spun adesea că sălile de sport sunt puţine, că mâncarea sănătoasă este scumpă şi că timpul nu este suficient ca să fii în formă. Tu ce spui despre toate astea?

Au dreptate în ceea ce privește lipsa sălilor de fitness; la acest capitol World Class le vine în întâmpinare cu un plan de expansiune destul de impresionant pentru anul 2014 – preconizează deschiderea a între cinci și opt  noi cluburi de fitness în România.

Mâncarea gătita acasă va fi întotdeauna opțiunea mai ieftină și mult mai sănătoasă. Iar legumele pe care eu le ronțăi între mesele principale sunt la fel sau poate mai ieftine decât covrigii. Este doar o chestiune de alegere și informare – dacă ești interesat să duci o viață sănătoasă, o vei face fără să cheltuiești o avere sau să îți depășești deadline-urile la birou.

Antrenorul meu m-a întrebat o dată câte ore petrec săptămânal la sală și, spre surprinderea mea, răspunsul a fost doar… patru. Eu mă antrenez destul de constant, deci nu cred că este cu adevărat o problemă să găsești cel puțin jumătate din timpul acesta, ca să mergi la sală. Mai degrabă este vorba de cum îți organizezi timpul și ce priorități ai.

Exerciţiu de imaginaţie: cum ar arăta România ta dacă oamenii ar investi în educaţia fizică şi alimentară?

Probabil mult mai frumoasă, atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: