Spiritul de aventură ne face mai deștepți și mai sexy

by Andreea Vasile

Uneori, viața pare o repetiție fără sfârșit. În fiecare zi facem aceleași lucruri și, din când în când, punem pauză să plecăm într-o vacanță de două săptămâni. Apoi, o luăm de la capăt. Mă rog, poate voi, că eu lucrez freelancer și la mine viața de zi cu zi arată puțin diferit, cu o altă rutină poate ceva mai entuziasmantă, însă există și la mine, haha. În orice caz, ați înțeles ideea de bază: în cele din urmă, pe toți ne paște letargia atunci când facem aceleași lucruri, zile la rând.

Cu toate acestea există o veste bună și poate nesperată care are potențialul de a ne scoate pe mulți din anonimat: felul în care ne petrecem timpul liber poate să ne aducă o mulțime de beneficii profesionale și personale atâta timp cât nu ni-l petrecem zi de zi pe canapea, la televizor. Mai multe studii au arătat că oamenii cu spirit de aventură sunt mai încrezători în ei înșiși și sunt mai bine văzuți de cei din jur, mai joviali, mai deștepți, mai sexy.

holi.jpg

Dacă credeai că doar educația formală îți poate aduce titlul de ”cel mai deștept din curtea școlii” sau doar un corp bine lucrat în ore nesfârșite la sala de sport te poate face să fii hot în ochii sexului opus, află că există ceva ce le bate pe astea două când vine vorba despre percepția altora despre noi, bucuria de a trăi și abilitatea de-a face lucruri noi, inedite, ceea ce pare să ne ofere o strălucire aparte.

Asta pentru că, atunci când facem lucruri noi, creierul nostru e ca al unui copil de cinci ani care se bucură, de asemenea, să experimenteze. Și, aparent, starea de bucurie și uimire în care ne punem într-un astfel de context ne face irezistibili. Mi-am explicat destul de repede că asta se întâmplă pentru că tuturor (sper) ne plac oamenii plini de viață, optimiști și, deci, spiritul de aventură din cineva transmite fix capacitatea acestuia de-a se lăsa surprins, de-a gusta din ceea ce viața are nou să-i ofere, pe scurt, e fun să trăim alături de un astfel de om.

nf.jpeg

RSPV.com e un site care a chestionat aproape 1000 de oameni singuri și a descoperit că aceia dintre ei care bifaseră călătoriile printre preferințe au stârnit mai mult interes decât ceilalți. Iar un alt studiu asemănător pe care l-am citit arăta că un om care poartă un obiect vestimentar de la The North Face e mai atrăgător fiindcă sexul opus îl asociază cu acest spirit de aventură. La fel stau lucrurile și-n cazul celor care aleg rucsacul în detrimentul valizei, ei sunt percepuți ca fiind mai energici, cu o vitalitate mai mare.

Ce spui despre ce spun studiile? Îți plac oamenii aventuroși, deschiși la nou, care-s gata să sară în mașină la prima oră a dimineții într-o zi de sâmbătă și să conducă într-o destinație nouă? Cum te simți în preajma oamenilor cu energie și vitalitate? Ești un astfel de om? Și te-ai gândit vreodată că atitudinea plină de viață poate fi mai sexy decât felul în care arătăm?

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: