Squat, squat, squat and squat some more

by Andreea Vasile

În afara antrenamentelor din cadrul Limitless Total Body Makeover, fiecare participant are și antrenamente individuale. În octombrie, când am început programul, făceam până la patru antrenamente individuale pe săptămână, deci mă antrenam cam șase din șapte zile. Făceam așa des antrenamentele pentru că încă nu aveam rezistență în program și simțeam că acolo nu lucrez la intensitate maximă exercițiile așa că voiam să bag extra gaz, să mă asigur că dau tot ce pot. La acea vreme nu puteam să fac exercițiile de la Limitless 100% corect, dar puteam să le fac cum trebuie pe cele din antrenamentul individual, așa cum ni le indicase Valentin în video-ul cu exerciții pe care fiecare îl primește atunci când începe Limitless.

Squat-ul este, din punctul meu de vedere, cel mai bun exercițiu pentru picioare și fesieri

Pe măsură ce am avansat în program, deci rezistența a crescut, am început să lucrez din ce în ce mai bine și atunci am scăzut și numărul de antrenamente individuale pe săptămână la două. Acolo mi-am adaptat exercițiile în funcție de zonele pe care am vrut să pun accent și picioarele au reprezentat unul din obiective. Așa că am făcut squats, pe românește, genuflexiuni, de obicei cu greutate pe spate, ca-n poza de mai jos:

Brooklyn Starting Strength Seminar

Cu cât ai greutate mai mare și cu cât te lași mai jos, cu atât este mai eficient exercițiul

Și azi, la fiecare antrenament individual, fac squats, cu cât mai multe cu atât mai bine. Există variații de tot felul la exercițiul ăsta, poți avea greutatea pe piept și poți face squats în fandare, fandarea poate să fie în față sau în spate, există alternative și toate sunt, din punctul meu de vedere, eficiente. Pentru mine este un fel de exercițiu minune, i-am văzut de fiecare dată rezultatele pentru că centimetrii au dispărut văzând cu ochii.

squat 1

Când am antrenamente individuale, mizez pe squats și greutăți, întotdeauna dau rezultate. Așa cum v-am mai povestit, fac și cardio, asta înseamnă mers pe bandă timp de 20 de minute, la intensitate 6, înclinație 2.0%, după care fac seria de exerciții, de obicei 4 seturi a câte 4 exerciții a câte 20 de repetări fiecare după care încă 20 de minute de bandă și cu asta închei un antrenament care durează undeva la o oră, oră și un sfert.

Când vine vorba de antrenamentul individual, mi-am ascultat mereu corpul, la fel cum fac și-n bucătărie, pur și simplu am observat ce îmi face bine și respectivele exerciții sau alimente au devenit baza pe care construiesc un antrenament sau o masă. În plus, îmi place foarte mult site-ul The Athletic Build de unde mă inspir pentru antrenamente și chiar zilele trecute am dat peste un articol care vorbește despre patru exerciții cu care poți ajunge în formă maximă, sigur, atâta vreme cât le execuți corect și ai și alimentația corespunzătoare pentru a obține rezultate. Eu le fac cu precădere pe 1 și 4, 2 este aproape mereu acaparat de tipi, dar îmi fac curaj să mă alătur lor, iar pentru 3 trebuie să trag tare, nu am încă suficientă forță în brațe ca să mă ridic așa. Dar sunt aproape.

Cleans *ridicarea greutăților* este un exercițiu care îmi place mult și care lucrează tot corpul

Concluzie: Urmărește ce face bine corpului tău și adaptează antrenamentele și alimentația în funcție de asta, dar și de obiectivele pe care le ai. În ceea ce mă privește, there is no such thing as: too many squats, too many eggs, too many avocados.

da

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: