Statutul de freelancer m-a făcut să ajung la cea mai bună variantă a mea de până acum

by Andreea Vasile

Tocmai am revenit de la doctor unde am fost, și anul acesta, să-mi interpreteze analizele de sânge și alte analize pe care obișnuiesc să le fac ca să fiu sigură că sănătatea mea este în regulă. Sunt foarte sănătoasă și-n 2018, mulțumesc! M-am obișnuit să fac acest lucru regulat în ultimii cinci ani de zile, adică de când am devenit freelancer și mi-am dat seama, mai mult ca niciodată, că e reponsabilitatea mea, în totalitate, să am grijă de mine însămi.

Nu mă refer aici doar la a merge în scop preventiv la medic, asta a fost doar o consecință firească și una dintre deciziile pe care le-am luat în propriul beneficiu când noul meu statut profesional s-a schimbat din ”angajată” în ”liberă profesionistă.” Atunci am devenit conștientă de cât de important e să am un sistem personal de protecție la care să apelez în cazul în care voi avea nevoie.

Kreti 29.jpg

Pentru un om ca mine, despre care aș spune că e mai degrabă sănătos și echilibrat fizic și mental în cea mai mare parte a timpului, alegerile bune au constat în mai multe decizii conștiente pe care le-am luat și de care mă țin. Printre ele se numără: să fiu recunoscătoare că am proiecte la care lucrez și care mă ajută să fiu independentă, să am asigurare privată de sănătate atât pentru situații de zi cu zi, cât și pentru situații speciale, să am pensie privată, să mănânc simplu, echilibrat, bun și, preponderent, gătit de mine, să fac cât de multă mișcare pot, să am relații profesionale și personale bune, să cultiv armonia, să aleg liniștea și pacea în detrimentul dreptății, dacă cea din urmă nu e crucială pentru o situație, ci e, mai degrabă, importantă doar pentru egoul meu.

Așa se face că în toată această perioadă simt că lucrurile s-au îmbunătățit enorm pentru mine. Faptul că am ales la acel moment viața de freelancer m-a pus în fața multor situații noi care m-au ajutat să cresc și să iau decizii bune, dar pot să spun și că mi-am dat seama că a fi freelancer e doar o față a vieții profesionale și că un job pe gustul meu m-ar putea aduce oricând în poziția de ”angajată”, din nou. Sincer, am învățat să nu îmi mai pese de această separație, pentru că tot ce facem este un joc și sunt perioade și perioade, uneori ni se potrivește ceva, alteori, altceva.

Kreti 30.jpg

Pentru mine a fost mereu important să fac ceea ce îmi place, cum îmi place. Când m-am simțit bine cu alegerile pe care le fac, totul a mers strună. În mod concret, alegerile mele libere și lipsa de teamă mi-au adus mereu întâmplări extraordinare la care nici nu mă gândeam, de la ocazii profesionale unice la călătorii în țări îndepărtate în care nu m-aș fi gândit vreodată că ajung prea curând.

Am mizat mereu pe simplitate, pe realism, pe compasiune, pe prietenie, pe autenticitate, pe claritate, pe a face bine, pe a vorbi mai puțin și a asculta mai mult, pe a fi prezentă, pe a confrunta situațiile din viața mea, pe a fi responsabilă. Sunt doar câteva dintre valorile în care cred și după care mă ghidez și care, cinci ani mai târziu, se dovedesc la fel de benefice ca în ziua în care m-am gândit, pentru prima dată, la toate astea ca pași dintr-un ghid personal, simbolic de care aveam nevoie în noua mea viață.

Pozele sunt realizate de Andreea Leu în cadrul workshop-ului foto Walk and Shoot.

 

2 comments

You may also like

2 comments

hrpassion December 17, 2018 - 2:37 pm

Îmi poți lasa datele de contact să discutăm mai multe detalii? Mulțumesc și felicitări pentru că reușești !

Reply
DANIELA DUMITRU December 18, 2018 - 7:55 am

bravo

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: