Ștefan: ”E important să fii în mijlocul oamenilor, să faci ceea ce îți place și să fii fericit”

by Andreea Vasile

_MG_0168

Ștefan va înota pe 12 iulie la Swimathon pentru organizația ALIAT și pentru proiectul prin care specialiștii de acolo încearcă să îi ajute pe copiii care vin din medii toxice în care se consumă alcool și droguri să rămână cu mintea lucidă și sufletul curat.

Înoată de trei ani și jumătate și deja are rezultate extraordinare! El este Ștefan, are 15 ani, și, din toamnă, va începe primul an de liceu. Între timp, participă la competiții și … le câștigă. ”Sunt mândru că am participat la campionatele naționale, de poliatlon, iar anul acesta am reușit locul patru la Concursul Municipal, în proba de 400 liber”, explică Ștefan, un tip blond, cu ochii albaștri și statură atletică despre care ai putea spune, cu ușurință, că tocmai s-a întors de pe vreo plajă din Australia. E genul după care fetele suspină.

*

Ștefan vrea să ajute și, pentru el, munca de echipă e cea mai importantă. Sportul l-a disciplinat în această direcție și înțelege că oricât de bun ai fi pe cont propriu, împreună cu cei din jur rezultatele pot să depășească orice așteptare, dacă există colaborare și susținere reciprocă. ”Cred că e important să fii în mijlocul oamenilor, să faci ceea ce îți place și să fii fericit. Toate astea le găsesc la Swimathon. Am învățat să fiu generos și cred că Swimathon înseamnă generozitate”, explică Ștefan care, cu câteva zile înainte de examenul de capacitate, era … în bazin. Își face antrenamentele cu responsabilitate și acesta este motivul pentru care la Swimathon s-a anunțat cu cele mai multe bazine înotate, 30.

_MG_0234

Ajută-l pe Ștefan să îndeplinească obiectivul echipei ALIAT și să strângă suma de 6000 de lei necesară pentru ca proiectul să poată începe.

”Cred că părinții nu își dau seama când fac ceva ce îi afectează, în rău, pe copiii lor. De aceea, noi, ceilalți, trebuie să încercăm să ajutăm copiii cu probleme, pentru că unii dintre noi suntem mai norocoși”, spune Ștefan, care este întotdeauna susținut de mama lui. Este dificil să argumentezi în fața unui matur de ce comportamentul lui nu este poate cel mai potrivit în fața unui copil. Asemenea majorității dintre noi, și Ștefan a văzut, de nenumărate ori, interacțiuni între adulți și copii care pur și simplu îți rup inima. De la atitudinea violentă în gesturi și vorbe la trauma psihică, copilul care crește în preajma unui adult pe care doar vârsta îl indică drept parte din ”lumea celor mari” are dezavantajul unui viitor sumbru în care cele mai puternice amprente rămân … în inimă.

*

Intră pe profilul echipei ALIAT și ajută-l pe Ștefan să strângă toții banii de care este nevoie. Până acum, echipa de înotători a reușit să adune 2075 de lei din suma totală de 6000 de lei și se află în top 10, din 38 de echipe participante, al celor mai dedicați fundraisers. Orice donație contează așa că nu sta deoparte, ești la 2 clickuri distanță de o faptă bună. Și, bineînțeles, Ștefan te așteaptă pe 12 iulie la bazinul Lia Manoliu să îl susții din tribune. Așa cum te aștept și eu, în calitate de participant și căpitan de echipă.

*

Citește și povestea Mariei, membru în echipa ALIAT.

Citește și povestea Vioricăi, membru în echipa ALIAT.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: