Stiri de la Bucuresti

by Andreea

Traim intr-un oras mizerabil. Cateva dintre lucrurile pe care le-am vazut zilele astea:

1. In zona Lipscani, tichie de margaritar. Fiecare bodega si-a dat zapada la o parte numai in fata intrarii, adica pe o portiune in care pot sta doar doua picioare de om. De parca pana la intrare nu trebuie sa mergi ci, cumva, te vei teleporta, de oriunde ai fi, direct in fata usii lor. In rest, munti de zapada.

2. Pe bulevardul Magheru, magazinul Diverta nu a putut sa isi dea zapada la o parte. Acum este patinoar pe trotuarul respectiv. Va sugerez sa evitati si trotuarul, si magazinul. Carti mai exista si-n alte librarii si-apoi customer service nu-nseamna doar sa te preocupe interiorul, ci si exteriorul.

3. Ieri la piata Dorobanti niciun semafor nu mergea. Am sunat la 112, am cerut la Politia Capitalei si am explicat situatia. Mi s-a spus ca trimit negresit o echipa de la Rutiera. Ieri seara, in continuare niciun politist. Azi, semafoarele tot nu mergeau. Si nici vreun politist la orizont. Doar multe claxoane.

4. La Piata Romana, un homeless a furat bolul cu mancare al unui caine. Doamna de la magazinul unde era cainele a fugit dupa homeless si l-a intrebat: “Ce faci, domne?”. “Mi-e foame”. No comment!

5. La covrigaria de la Perla sunt in permanenta cate cinci oameni ai strazii care asteapta sa le dai ceva. Eu nu mi-am mai luat un covrig de-acolo de luni de zile pentru ca mi se taie cand ii vad. Mi se taie de mila, nu de altceva. Per ansamblu, numarul oamenilor care asteapta ceva la colt de strada s-a inmultit. Nu mai vorbesc de batranii care asteapta cu reteta-n mana, topiti de rusine, dar obligati de nevoi, care nu spun nimic, dar pe care ii vezi ca le trebuie.

6. E plin de cacat in oras. Peste tot. Presupunerea mea este ca nici macar nu e de la cainii vagabonzi ci de la cei cu stapan care-i scot afara. Nu ca sunt topita dupa animale, dar cainii vagabonzi de la mine de la bloc nu doar ca nu fac in mijlocul strazii, dar dau cu labele ca apucatii sa acopere ce-au facut dupa ce-au facut.

7. Johnny Raducanu are pensie de 429 RON.

0 comment

You may also like

0 comment

clara February 16, 2010 - 5:34 pm

cel mai mult imi place nr. 7

Reply
Cosmin February 17, 2010 - 8:15 am

da, o sa ne mutam cu totii prin alte parti, asta-i clar 🙂

Reply
Andreea February 17, 2010 - 8:29 am

mda, eu scrisesem asta ieri. am vazut si cu oprescu. sa-si dea demisia? cine o sa i-o ceara? te duci tu la primarie? stii care-i treaba? ca daca vreodata o sa se puna pata mai multora, apoi pata nu se va opri numai asupra lui oprescu. imi pare rau s-o spun, dar cred ca numai violenta va mai rezolva ceva. gen un oprescu smacked in the face, o udrea trasa de par, mici atentii nocturne.

Reply
Cosmin February 17, 2010 - 8:37 am

“Din somnul cel de moarte, in care te-adancira… barbarii de tirani…”

Nimeni nu s-a mai revoltat de mult, dar si cand o fac, romanii o fac cu stil, vezi sangerosul an 89.

Reply
Mi-a răspuns Oprescu « Ivydesign February 17, 2010 - 10:17 am

[…] edit: Andreea Vasile ne aduce Ştiri de la Bucureşti. Ccd îmi semnalează un articol fenomenal în legătură cu talentul şi preocupările domnului […]

Reply
Cosmin February 17, 2010 - 11:34 am

Alta stire a zilei, macar acum ne stim si noi locul:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7029703.ece

Reply
Monica February 17, 2010 - 12:47 pm

Char sunt de acord cu tine Andreea cu faza ca numai prin violenta se mai poate rezolva ceva. E trist, e suparator, dar e adevarat. Prea multi bani aruncati aiurea, prea multa lume care traieste la limita mizeriei din cauza asta…

Reply
Andreea February 17, 2010 - 2:46 pm

e deja veche asta. intre timp, vanghelie si-a cerut si scuze. de fapt, nu, doar a zis ca a glumit :-)))

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: