Sucuri făcute în casă și combinațiile mele preferate

by Andreea Vasile

Beau cam 2- 3 litri de apă pe zi, 2 cafele îndulcite cu o linguriță de sirop de agave și cam asta e tot. Vă spun despre ceea ce fac în mod obișnuit, dar, bineînțeles, că sunt și excepții: beau alcool la petreceri sau un pahar de vin roșu seara atunci când simt nevoia să mă răsfăț și sucuri naturale, mai ales în prima parte a zilei, când corpul îmi cere asta.

Nu mi-au plăcut niciodată fructele în mod special, însă legume am mâncat oricând și oricâte cu mare plăcere. Fructele mă balonează, în schimb, legumele mă ajută să am un tranzit intenstinal fericit (problemele mele cu balonarea sunt de când mă știu și chiar în timp ce scriu aceste rânduri sunt în procesul unor investigații medicale astfel încât să-mi rezolv, în cele in urmă, situația asta).

Beautiful young girl drinking fresh orange juice

Cu toate că specialiștii recomandă să consumăm fructele și legumele așa cum sunt (mai ales fructele pentru că ele conțin zahăr și când le facem suc și, deci, punem mai multe fructe, crește și aportul de zahăr pe care-l înghițim), eu prefer câteodată să le fac suc. Doar din fructe sau doar din legume sau, cel mai bine, amestecate, îmi place să beau un astfel de pahar la micul dejun sau ca gustare în prima parte a zilei.

Se întâmplă totuși des să îmi iasă o cantitate mai mare de un pahar de 250-300 de ml și atunci mă gândesc cum să fac să păstrez băutura în condiții optime astfel încât să reziste. Am început deci să citesc despre cele mai des utilizate procedee de-a obține suc din fructe și legume, blending vs. cold pressing, adică blenderul sau storcătorul cu presare la rece?

Cele mai multe articole votează în favoarea storcătorului cu presare la rece pentru că el reușește să extragă din fructe și legume numai sucul cu nutrienții, în vreme ce blenderul transformă leguma sau fructul într-o pastă, cu tot ce conține el, fără să separe sucul de pulpă, de pildă. E ceea ce știm drept smoothie.

juices

Totuși, cel mai atractiv la un storcător cu presare la rece mi se pare timpul lung în care poți păstra sucul astfel încât să poată fi consumat: până la 30 de zile. Smoothie-ul în schimb are o zi, maxim două în care se recomandă păstrarea lui. Eu, acum, acasă, am doar blender, însă mă gândesc dacă merită investiția într-un storcător cu presare la rece, deci citesc despre asta și compar ofertele.

Până voi lua o decizie, vă las cu rețele mele preferate de băuturi sănătoase.

GHIMBIR + ANANAS + MORCOV

Ingrediente pentru un pahar:

  • Jumătate de ananas mic
  • 25 grame de rădăcină de ghimbir proaspăt
  • Un morcov
  • Cuburi de gheaţă

Mod de preparare

Îndepărtaţi coaja ananasului, apoi tăiaţi-l în două şi scoateţi miezul fibros. Tăiaţi pulpa felii mari. Curăţaţi ghimbirul de cojă şi tăiaţi-l bucăţi. Tăiaţi la fel morcovul.
Se trec morcovul, ghimbirul şi ananasul prin storcător, iar sucul se toarnă în pahar. Se adaugă gheaţă şi se serveşte pe loc.

SFECLĂ ROȘIE + MERE + MORCOVI

Merele protejează stomacul de bacteriile dăunatoare. Sfecla roșie stimulează formarea globulelelor roșii și curăță ficatul. Lămâia elimină toxinele din ficat, îmbunătățește funcționarea bilei, favorizează absorbția mineralelor și purifică sângele.

Ingrediente

2 mere
3 morcovi
1/2 sfecla rosie
1/2 lamaie

Amestecă într-un procesor merele, morcovii, sfecla roșie și lămâia. Se servește într-un pahar înalt și se ornează cu o felie de lămâie.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: