Supraviețuitoarele cancerului la sân pot primi ajutorul tău. Află cum

by Andreea Vasile

Sunt fericită să pot să le ajut pe supraviețuitoarele cancerului la sân prin intermediul acestui blog unde, cu ocazia asta, voi organiza și prima licitație online, miercuri, 12 decembrie, când, timp de două zile, voi veți putea da o mână de ajutor astfel încât cel puțin o supraviețuitoare va putea primi, datorită vouă, o proteză de sân externă.

O pereche de mănuși Casiopeea by Musette înseamnă o proteză de sân externă pentru supraviețuitoarele cancerului mamar. Asta pentru că, din anul 2010, Asociația Casiopeea le sprijină pe acestei femei care au suferit o masectomie și le oferă proteze mamare, care sunt esențiale în procesul de recuperare. Acest ajutor, Casiopeea îl oferă femeilor cu posibilități materiale reduse, care nu își permit nici să le cumpere, nici să aștepte cât durează obținerea lor prin Casa de Asigurări.

Setul format dintr-o proteză externă și sutienul special costă între 100 și 150 de euro, tocmai de aceea licitația noastră va porni de la 100 de euro pentru perechea de mănuși marca Musette, care va ajunge la câștigătorul licitației în timp ce suma de bani va ajunge la Asociația Casiopeea. Licitația va avea loc între 12 – 14 decembrie, online, pe pagina mea Facebook.

Strângerea de fonduri poartă numele ”Fii atingerea care ajută!” pentru că, în mod concret, gestul vostru se va transforma într-un set pe care o supraviețuitoare a cancerului de sân îl va avea. Mănușa roz este un simbol al supraviețuitoarelor cancerului de sân și vine în completarea culorii ”roz”, asociată la nivel mondial luptei împotriva cancerului mamar.

musette.jpg

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și principala cauză de deces în rândul femeilor din Europa, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. Statisticile spune că 1 din 9 femei din Europa va face o dată cancer la sân.

În România apar circa 9000 de cazuri noi de cancer la sân în fiecare an, dintre care 3000 nu mai au nici o șansă de vindecare, pentru că boala e depistată foarte târziu. 36% dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar mor. De aceea este crucial ca fiecare femeie să meargă anual la control preventiv, nu numai în ceea ce privește sânii, ci întreg corpul. Acum, în preajma Sărbătorilor, e un prilej și mai bun să conștientizăm că grija pentru noi înșine e cel mai frumos cadou pe care îl putem face nouă și celor din jurul nostru.

Urmărește pagina mea de Facebook și fii gata pentru licitația care va începe miercuri, 12 decembrie, la ora 10.00. Prețul de pornire pentru mănușile din piele Casiopeea create de Musette e de 100 de euro.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: