Surorile [ficţiune]

by Andreea Vasile

Scuipă cu putere şampania.

-Ce e poşirca asta?, urlă furios.

-Moet & Chandon, domnule!, răspunse valetul.

-Dă-i în pula mea pe francezii ăştia! M-am săturat de pretenţiile lor, de ifosele lor, de pateul lor de gâscă. Şi-apoi, după ce le-au făcut românilor, chiar că nu mai vreau să aud de ei. Nici măcar când vine vorba despre femei. Adu-mi un pahar de Zarea, că doar mergem în ţara de unde se trage astă bravă licoare.

-Da, domnule! Imediat, domnule!

În vreme ce valetul se îndepărta, bărbatul îşi prinse centura de siguranţă în jurul taliei. Se enervă a doua oară când observă că aceasta nu-l mai cuprindea, deşi la decolare îi îmbrăţişase burta numai bine.

– Trebuie să mă potolesc cu viaţa bună. Am ajuns să mă îngraş într-un zbor de 3 ore, Doamne iartă-mă!, se gândi el, apoi lărgi centura, o trase peste trunchi şi se asigură că, în caz de prăbuşire, chiar dacă va muri, corpul lui va fi, intact şi decedat pe scaun. Măcar să fie uşor de găsit.

*

În club în Bucureşti publicul venise încă de dimineaţă să se aşeze la coadă. Unii dintre ei, fiind din provincie, îşi ridicaseră corturi de armată unde ascultau muzica mult-aşteptatului star şi beau şampanie din pahare de plastic.

-Cum vă simţiţi?, întrebă reporterul.

-E mi-nu-naaaaat!, strigă, drept răspuns, o domnişoară cu părul brunet, până la fund de lung, cu ochi negri, puternic machiaţi, cu buze roşii, atât de roşii că, precum glumea sora ei când şi când – “într-una dintre zile o să te vadă vreun pompier şi-o să vrea să ţi le stingă” – cu un corp alungit şi bine făcut, nu datorită orelor la sala de sport, ci moştenirii genetice care, neprotejată, avea să dea rateuri cât de curând.

-Îl aşteptaţi de mult pe artist?

-Uhuuuuuuuuuuuuuuu, daaaaaaaaaaaaaaaa, zbieră tânăra brunetă, întorcându-se cu fundul la camera de filmat şi mişcându-l de câteva ori, atât de profesionist, că părea că a făcut gimnastică ritmică în copilărie şi cercul era obiectul la care avusese cel mai mare succes. Îşi mişca şoldurile cu un talent înnăscut. Lângă ea veni o altă fată, din acelaşi grup, şi-n timp ce-şi turna, senzual, alcool în decolteu, din paharul de plastic, începu să şoptească spre cameră: “Da, sunt sexy şi rea, doar pentru tine, pot fi aşa.”

-Ne bucurăm că sunteţi entuziaste şi vă dorim distracţie plăcută!

-Mulţuuuumiiiiiiiiiim!, strigară blonda şi bruneta, surori, într-un glas.

*

-Helloooooooooooooooooo Buchareeeeeeeesssssst! Are you ready to parteeeeeeyyyyyy?

Îmbrăcat într-un costum gri, cu cămaşă ocru, cu ochelari de soare şi emanând mirosul unei colonii care-i sublinia virilitatea, artistul era pregătit să-şi înceapă show-ul.

-Come oooooon, all the sexy ladieeeeeeeeees move their sexy boooooodieeeesssssss!

Muzica începu şi artistul cântă melodie după melodie, toate hit-uri internaţionale, ale căror versuri erau cunoscute chiar şi dacă nu-ţi plăcea ce cântă. Nicăieri nu scăpai de acordurile muzicii sale, iar simplitatea versurilor făcea că, involuntar, le reţineai.

*

Artistul se retrase, epuizat, într-un separeu privat. Se trânti pe o canapea de unde privea fete şi băieţi cum se mişcă. N-avea niciun gând. Dacă ar fi avut, ar fi fost despre cum orice gând de-al lui, odată rostit, poate deveni realitate. Nu i se părea incredibil că asta are legătură cu superstatutul lui, că aşa cum au venit, aşa pot să dispară toate lucrurile astea. Spunea mereu că este un dat, că i se cuvine, că e perfect normal ce i se întâmplă. Şi de toate se bucura.

Domnule, auzi, deodată, vocea supusului său, vă caută două domnişoare!

N-avea niciun chef de fani, de autografe pe ţâţe, de poze care urmau să ajungă, inevitabil, pe paginile de Facebook ale celor două.

Să intre!, spuse artistul în cele din urmă. Dorinţa de validare era mai mare decât oboseala, mereu era aşa.

Blonda şi bruneta, surorile, îşi făcură apariţia.

Hey, baby, începu bruneta, mai îndrăzneaţă, într-o engleză aproximativă. Pentru că nu mai ştia alte cuvinte ca să continue discuţia, îşi dădu hainele jos. La fel şi sora ei. Ăsta era un limbaj universal. Artistul n-avea cum să nu înţeleagă despre ce avea să fie conversaţia.

*

În drum spre următoarea ţară în care urma să aibă concert, artistul dori să compună o melodie despre experienţele sale în lume.

I don’t play football but i’ve touched down pretty much all around the world, all around the world
I don’t play baseball but i’ve hit a home run all around the world, all around the world
I’ve been to countries and cities I can’t pronounce
And the places on the globe I didn’t know existed

Era încântat că versurile curg, că are inspiraţie, că, iată, compune un nou hit. Se gândi la ce i se întâmplase în club în România şi notă, cu verva creatorului atins de muza sa:

In Romania she pulled me to the side and told me Pit you can have me and my sister.

*

http://www.youtube.com/watch?v=amYJT7By_tU&feature=related

Pitbull coborând din avion în următoarea ţară

*

După lansarea melodiei, “International Love” a provocat multe discuţii în ţară. Dacă fetele din Liban, Grecia, Statele Unite sunt sexy, dulci, copilăroase, fetele din România se dau uşor … pentru că ştiu ce vor.

Poza cu Pitbull, bronda şi bruneta a ajuns pe Facebook

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: