Swimathon: lucrurile se mişcă dacă faci valuri

by Andreea Vasile

swimathon-bucuresti

Swimathon înseamnă să înoţi pentru o cauză în care crezi şi să faci bani din asta

Am auzit de Swimathon de la prietena mea, Oana Felipov, care mi-a trimis în weekend un mesaj în care mă întreba dacă mă bag să înot pentru Aliat, asociaţie care îi ajută pe cei care se luptă cu dependenţa de alcool şi droguri. Habar n-aveam despre ce vorbea.

*

Ieri, când ne-am întâlnit, mi-a spus că Swimathon este o competiţie cu istorie în străinătate: în 50 de minute un om sau un grup de oameni înoată pentru o cauză în care cred şi pentru fiecare lungime de bazin susţinătorii lor donează bani. Suma ajunge apoi la asociaţia care se ocupă cu acea cauză pentru care ai înotat.

Acestea sunt imagini de la Swimathon Iaşi din 2012

*

Anul acesta, în Bucureşti, Swimathon va avea loc pe 6 iulie la bazinul Lia Manoliu. Atunci voi înota cu Oana Felipov pentru Aliat. Durata sesiunii de înot este de 50 de minute şi sperăm să mai găsim cel puţin un coechipier, deşi Oana ar face bazine timp de 50 de minute dacă ar fi lăsată. Şi, sigur, pentru că ar putea să facă asta. 🙂

Evenimentul va fi deschis publicului, iar participanţii îşi invită susţinătorii să îi încurajeze în direct în competiţie. Înotătorii strâng fonduri cu ajutorul reţelei sociale proprii şi a organizaţiei pe care o susţin. Donatorii pot alege să susţină înotătorul sau echipa preferată contribuind fie cu o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată sau cu o sumă fixă.

*

Aşa că, în curând, vă vom anunţa cum ne puteţi ajuta, voi, dragi sponsori! Vom înota pentru o cauză bună, pentru glorie şi, bineînţeles, pentru mulţi bani, sute de milioane de euro … oh, wait … m-a luat … valul! 🙂

*

Swimathon Bucureşti este un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: