Tabu de iunie

by Andreea Vasile

Tabu de iunie are un conţinut editorial pe care îl cataloghez ca foarte bun. Poveştile sunt multe, şi diverse, şi consistente şi pentru că perspectivele aparţin unor oameni de toate vârstele, realmente, îţi lasă feeling-ul că, prin ochii lor, poate ar trebui să reevaluezi propria relaţie cu familiile pe care le ai. Şi să le iubeşti mai mult sau să înveţi să le iubeşti din nou. Ca în orice relaţie, actul de a iubi este o alegere pe care o faci în fiecare zi, este un exerciţiu pe care îl repeţi, iar şi iar, având în minte că renunţarea la exerciţiu duce la un act al iubirii din ce în ce mai slab.

Didier Dutour este directorul adjunct al Institutului Francez din Bucureşti şi omul care i-a adus în România, ducând mai departe politica predecesorilor săi, pe Isabelle Huppert, Carole Bouquet şi James Thierree (Raoul). Aflaţi cum a ajuns Didier în România, ce l-a ţinut aici şi ce pregăteşte Institutul Francez în lunile care urmează (lucruri mari) din interviul pe care îl semnez.

Alexandru Tomescu a încheiat turneul “Paganini – înger sau demon”. Am vorbit cu el despre acest tur de forţă care a durat o lună, despre Paganini şi despre vioara Stradivarius lângă care mai are doar un an de zile de petrecut. Ce se va întâmpla cu el şi cu vioara după 2012, aflaţi din interviul pe care l-am făcut.

Dosarul “Familia mea” constă în mărturii ale unor copii de vârste diferite despre familiile lor. Cum vede un copil familia din care vine la 8, 12 şi 16 ani, aflaţi din mărturiile pe care le semnează fiecare în parte.

Alex Velea este personajul principal din acest număr. Într-un pictorial alături de soţia lui, semnat de Laura Cârnici şi fotografiat de Corina Olaru, Alex povesteşte despre părinţi, Smiley şi Ana. Textul e semnat de Ina Ţăranu-Hofnăr şi îmi place foarte mult pentru că o să descoperiţi, prin intermediul lui, un tip foarte sufletist.

Sînziana Pop ne întreabă dacă “visele se schimbă”. La reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului, majoritatea colegilor s-au prezentat drept carierişi fără valenţe părinteşti. Sînziana se şi ne întreabă dacă autoportretele sunt sincere sau doar imagini false pe care le avem despre noi.

“Să ne iertăm pe noi şi pe ceilalţi” este mărturia pe care o semnez în numărul acesta şi în care vă povestesc cum bolile fizice sunt semnale pentru gândurile urâte pe care le avem şi pentru deciziile proaste, injuste faţă de noi înşine, pe care le luăm.

Ina Ţăranu Hofnăr a aflat ce mai învaţă, zilele astea, părinţii de la copiii lor. Într-o lume în care lucrurile noi apar cât ai zice “noapte bună” şi “bună dimineaţa”, copiii par a fi, adesea, părinţi pentru părinţii lor.

“Meditaţia, fitness pentru minte” este story-ul pe care l-am scris după ce am stat în compania lui Bill Karelis la Centrul Seeds for Happiness timp de 4 zile în care am meditat câte 2 ore şi jumătate pe zi. Să meditezi este o experienţă care nu seamănă cu nimic din lucrurile pe care le-aţi citit şi în niciun caz nu-i povara despre care Elizabeth Gilbert a scris că este în “Eat, Pray, Love”. O neştiutoare care s-a dus la categoria grea fără să treacă prin iniţiere…

“Peţitoarele mileniului III” este experienţa Inei care s-a dus la sediul peţitoarelor moderne – Umbrella for Two – singura agenţie de matchmaking pentru oameni ocupaţi, dar cu dare de mână şi foc la inimioară.

Janina Nectara, corespondenta noastră de la Paris, vă spune ce înseamnă să fii şi cum poţi ajunge personal shopper. De la industria din afară la zona aproape inexistentă la acest capitol în România, veţi afla lucruri interesante.

Spitalul Euroclinic Regina Maria vine cu veşti îmbucurătoare – după operaţia de cancer de col uterin, poţi deveni mamă. Află povestea unei femei care a trecut prin asta şi află că să ai cancer azi nu mai este o condamnare la moarte.

“Ich bin ein Berliner” este povestea vacanţei mele în Berlin. Cum arată o zi perfectă în capitala Germaniei împreună cu prieteni foarte buni, află din mărturia pe care am scris-o.

Toate acestea sunt însoţite de pictoriale de fashion şi informaţii de beauty şi shopping care încununează numărul de iunie al celei mai curajoase reviste de femei.

0 comment

You may also like

0 comment

Ina May 30, 2011 - 4:35 pm

“cu dare de mână şi foc la inimioară”. I’m ROFL-ing. =))

Reply
Andreea May 30, 2011 - 4:42 pm

I’m ROFL-ing too 😀

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: