Tabu de martie

by Andreea

Ultima pe lista apariţiilor, dar cu siguranţă nu cea din urmă, iată că şi revista Tabu de martie a ajuns, azi, pe piaţă. Şi, din nou, multe lucruri foarte bune de citit.

Înainte de toate, avem o mega exclusivitate cu scriitorul Michael Cunningham şi articolul “Întoarcerea în dulap”, un text inedit pe care Michael l-a scris la invitaţia jurnalistului american Dan Savage, promotorul mişcării “It Gets Better”, proiect dedicat descurajării îngrijorătoarei rate de suicid în rândul tinerilor gay. Mai multe găseşti şi pe www.itgetsbetter.org.

Prin amabilitatea Paramount Pictures, o altă exclusivitate o reprezintă interviul cu proaspătul nominalizat la Oscar, Jeff Bridges. Din această categorie urmează şi alţi bărbaţi ca el, actori de soi, soiul cel mai fin.

Cristina Bazavan a scris despre parcursul actoricesc al Mirelei Oprişor pe care o ştiţi cu siguranţă din filmul “Marţi, după Crăciun”. Mirela e foarte, foarte mişto şi, ca orice succes, şi al ei a venit după multe momente anevoioase.

Abdellah Taia, primul scriitor arab care a recunoscut public că e gay, mi-a acordat un interviu cu ocazia lansării în limba română a cărţii “Armata Salvării”. E unul dintre interviurile de care sunt mândră pentru că mi se pare motivaţional în sens pozitiv. “Nu trebuie să ceri niciodată acordul familiei pentru a scrie, pentru a publica, pentru a creşte, pentru a deveni adult, trebuie doar să scapi de acest prim cerc care vrea să te protejeze, sufocându-te“. Pe lângă interviu, vă invit să cumpăraţi cartea şi s-o citiţi pentru că Abdellah vine în România în iunie.

Ina Hofnăr a scris povestea Roxanei Vasilescu care, la 28 de ani, e programator de jocuri video şi conduce o echipă formată exclusiv din bărbaţi. Asta ca să înţelegeţi cum poate avea o femeie lumea bărbaţilor la picioare când vorbeşte pe limba lor.

Tot Ina Hofnăr semnează un interviu cu Pamela Redmond Satran, autoarea manifestului cu lucruri pe care trebuie să le ştii şi pe care trebuie să le faci înainte de-a împlini 30 de ani. Textul circulă pe Internet de 14 ani şi a fost atribuit, pe rând, lui Hillary Clinton, Mayei Angelou şi altor femei celebre.

Dosarul din acest număr spune trei poveşti a trei femei diferite şi a lucrurilor pe care le-au făcut ele până la 30 de ani. Toate au o bogată experienţă de viaţă.

Semnez textul de copertă, cu Andreea Raicu şi Flori Bădiţă, care explică ce înseamnă să fi persoană publică azi. Plecând de la experienţa de peste zece ani a Andreei şi continuând cu experienţa proaspătă a lui Flori, câştigătoare a primului sezon din emisiunea “Fata de la ţară”, textul beneficiază, în final, de expertiza analistului media Bogdan Ghiu care, prin raportare istorică, spune ce-a fost şi ce-a devenit conceptul “persoană publică”.

Mai semnez povestea doctorului Hadi Rahimian care la finalul anului trecut a reuşit o premieră medicală românească atunci când a adus pe lume un copil dintr-o sarcină gemelară în care unul dintre feţi a murit în săptămâna a 19-a.

În rest, vă delectaţi, ca-n fiecare număr, cu pictoriale excelente realizate de Laura Cîrnici şi de Sânziana Pop, dar şi cu sugestii de shopping vestimentar şi beauty. Ah, şi nu rataţi povestea Sânzianei despre călătoria la Frankfurt şi prietenia româno-irakiană.

Enjoy!

0 comment

You may also like

0 comment

Sky March 2, 2011 - 3:41 pm

Suna super-interesant!

Reply
Andreea March 2, 2011 - 3:45 pm

u’ll have it 🙂 curand!

Reply
Daniela Zeca Buzura în Tabu de martie « Zapacita March 8, 2011 - 1:19 pm

[…] povestea de copertă cu Andreea Raicu şi Flori Bădiţă, semnnată de Andreea Vasile. Textul surprinde tare frumos emoţiile unui debut şi relaţia dintre cele două. Citind, mi-am […]

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: