Tabu de septembrie

by Andreea Vasile

Unii au lăudat coperta cu Radu Mazăre din iulie-august, alţii au criticat-o, însă viaţa a mers înainte şi a ieşit numărul de septembrie, cu Simona Gherghe îmbrăcată, pentru prima dată, în mireasă – power bride. Şi când spun “prima dată” mă refer la faptul că nici măcar în joacă Simona nu a mai îmbrăcat această rochie vreodată. Dacă şi tu eşti printre cele pentru care momentul alb este prilej de reflecţie şi zi aspiraţională, atunci o să-ţi placă pictorialul şi poate, printre rochiile de mireasă semnate de Maria Lucia Hohan şi Cristian Samfira (şi propuse de stilistul Adi Popescu), o vei găsi şi pe cea care să-ţi facă inima să bată mai tare decât o posibilă cerere în căsătorie din partea bărbatului iubit (deşi, dacă se întâmpla asta, ceva ar putea fi în neregulă în relaţia ta :D).

Cred că unul dintre cele mai puternice materiale ale acestui număr este “Stieg Larsson şi moştenirea grea a unei morţi neaşteptate“. Despre el ţi-am mai povestit pe blog şi ţi-am spus că este o premieră pentru România. Acum că revista e out there, te invit să îl citeşti şi să îmi spui cum ţi s-a părut (la Despre mine poţi afla cum să mă contactezi). Este un articol la care am lucrat cu mult drag şi cu multă dăruire şi pentru că este unul dintre subiectele care au ţinute primele pagini ale presei internaţionale, sper să aibă parte de acelaşi interes şi aici.

În “Operaţiunea Socialite“, Ina îţi explică ce face o tânără bogată când este puternic ancorată în high life-ul societăţii în care trăieşte. Dacă crezi despre socialite că sunt fete care au bani mulţi de spart aiurea, think again. S-ar putea să ai o surpriză!

Tot Ina îţi spune în “Ultimul mohican” despre experienţa participării, împreună cu părinţii, la nunţi. Să faci asta la 26 de ani te poate aduce în faţa unui interogatoriu amplu cu o miză simplă pentru mama şi tata, dar nu şi pentru tine: propria nuntă.

Mâncarea, duşman şi aliat” este povestea pe care am scris-o despre o fată care în urmă cu 10 ani s-a confruntat cu anorexia, apoi cu bulimia, întreaga experienţă întinzându-se pe 3 ani. Este o mărturie emoţionantă despre ceea ce dorim să transformăm la noi, când în noi nu avem resursele să credem că suntem în regulă cum suntem. Opiniile psihologului şi ale nutriţionistului întregesc tabloul unui fenomen specific vârstei tinere.

Dosarul acestui număr este despre artizani, între meşteşug şi business. Ce au în comun un pălărier, un cizmar şi un bijutier, aflaţi din poveştile scrise de Ina şi de mine.

Interogatoriu” este prima parte din povestea scurtă semnată de Bogdan Coşa, autorul romanului “Poker”, care a câştigat în acest an singurul premiu la Concursul de Debut al Editurii Cartea Românească.

Viena de 5 stele” este recomandarea mea de travel. Norocul meu a fost că am revăzut oraşul, care e doar la o oră de zbor de Bucureşti, într-o companie extraordinară şi ghidată de oameni foarte pricepuţi într-ale turismului. Aşa cum spune şi titlul, a fost o experienţă de 5 stele şi chiar dacă nu reuşeşti să refaci traseul pe care ţi-l propun, important este să te duci acolo. Dacă citeşti articolul, o să înţelegi ce vreau să spun.

Minciuna are picioare scurte” este scenariul Irinei Olteanu care a câştigat la concursul Tabu şi New Films International. Este un text incitant cu un final care o să te facă să-ţi muşti buzele (eu mi-am muşcat limba, încearcă să nu faci asta).

Tabu de septembrie este un număr special fashion. Pentru că septembrie este luna în care tendinţele de toamnă-iarnă sunt pe buzele tuturor, stiliştii noştri Adi Popescu şi Janina Nectara ţi-au pregătit multe materiale în acest sens. Dacă Adi şi-a concentrat munca pe ce au de oferit designerii români în noul sezon de modă (în revistă poţi vedea, în exclusivitate, modele din colecţiile lui Stephan Pelger, Mihaela Glăvan, Maria Lucia Hohan, Cristian Samfira), Janina ţi-a pregătit un spread amplu cu tendinţele internaţionale şi a scris despre show-ul şi culisele prezentării haute couture ale lui Jean Paul Gaultier. Ca de obicei, accesul Janinei la eveniment a fost la prima mână (adică a schimbat impresii, la un pahar de şampanie, cu JPG).

În lumina celor prezentate mai sus, îţi doresc lectură plăcută!

0 comment

You may also like

0 comment

xxerius August 31, 2011 - 3:19 am

cea mai tare coperta de ceva vreme incoace ! nu ma mai satur sa ma uit la ea. abia astept sa vad cum se prezinta si pe dinauntru 🙂 …dar noul numar suna bine !

Reply
Andreea August 31, 2011 - 3:21 am

multumim! revino cu feedback dupa ce o citesti. avem nevoie de el 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: