Talkin’ ’bout my generation

by Andreea Vasile

În generaţia mea sunt oameni minunaţi. Pe mulţi am onoarea să-i şi cunosc. Dar pentru ce vom fi ţinuţi minte?

M-am născut într-o generaţie cu oameni mişto. Bănuiesc că fiecare generaţie i-a avut pe ai ei şi că cineva care a împărţit timp cu ei le-a declarat, la un moment dat, că-s grozavi. Şi eu simt la fel.

*

Oamenii ăştia sunt minunaţi pentru mine. Unora le cunosc munca de la distanţă, alţii îmi sunt şi prieteni. Am încredere în energia lor, în judecata lor, în entuziasmul lor şi-mi place să le fiu în preajmă cât de des se poate pentru că prezenţa şi ideile lor mă inspiră. Dar cum devin aceşti oameni importanţi pentru o generaţie? Ce anume din ce au aceşti oameni ajunge să fie atât de puternic, atât de şarmant, atât de autentic încât, prin ceea ce fac şi sunt, să rămână o emblemă a timpului lor?

*

Care este însă conjunctura în care situaţii anume se lovesc de oamenii ăştia şi produc scânteia care nu doar că aprinde focul, dar strălucirea lui e aşa puternică încât ceilalţi vor spune, peste ani şi ani, “îi ţin minte pentru că…“?

*

Trăiesc, aşa cum am făcut-o mereu, în expectativă! Am permanent starea că ceva mare, important şi crucial se va petrece, atât la nivel personal, cât şi la nivel macro. Expectativa e însoţită de entuziasm, mai mereu. Câteodată starea, poate indusă, devine obositoare, uneori e sursă de dezamăgire (grozavul întârzie să-şi facă apariţia), de cele mai multe ori e motorul care mă ajută să nu asum rutina zilnică (există şi-o trăiesc şi eu ca toţi ceilalţi) ca pe un fel de-a exista. Poate că, în fapt, nu fiecare zi e o ploaie de stele pentru că nu se poate, însă în minte şi-n spirit să imaginezi mereu realităţi de poveste este la îndemână, este sănătos, este sursa tinereţii fără bătrâneţe. Pentru mine este.

*

Vreau ca generaţia mea să lase o amprentă. Sau mai multe. Mă gândesc la oameni care pot face asta, îi ştiu, mă întâlnesc cu ei. Aştept să recunosc momentul pentru ei. Când va veni voi şti că ei sunt cei care se vor ridica la înălţimea gândurilor mele permanente că-s buni, că-s frumoşi şi amabili. Şi le vor arăta pe toate astea într-o bună zi la capacitate maximă!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: