Tânăra de 17 ani care se pregătește să plece pe Marte vine la TEDxBucharest

by Andreea Vasile

Alyssa Carson de 17 ani din SUA e o adolescentă mai puțin obișnuită, căci la o vârstă atât de fragedă ea este în pregătire pentru a deveni unul dintre oamenii care aspiră la un job unic, călător pe Marte. Când se va întâmpla asta? Peste vreo 20 de ani, estimează NASA. Până atunci, pregătire, pregătire, pregătire.

Pasiunea ei pentru spațiul extraterestu și-a făcut simțită prezența la numai 3 ani, atunci când i-a spus tatălui ei că își dorește să fie astronaut și că vrea să ajunge pe Planeta Roșie. E destul de ciudat când, chiar înainte de a conștientiza anumite lucruri despre noi înșine și viețile noastre, facem afirmații cu caracter premonitoriu, nu?

Însă timpul și-a spus cuvântul și, până la vârsta de 16 ani, Alyssa văzuse deja mai multe lansări ale unor nave spațiale, mersese la școli de vară tematice și participase la concursuri de robotică sau tabere organizate de NASA unde, bineînțeles, spațiul extraterestru era tema centrală.

În octombrie 2016, Alyssa a devenit cea mai tânără persoană care a absolvit Advanced Possum Academy și a intrat astfel în pregătirea oficială pentru a devenit astronaut și a pleca în spațiu. Alyssa e foarte sigură de ceea ce își dorește și nu regretă alegerea făcută.

Anul acesta, TEDxBucharest împlinește 10 ani de existență și sărbătorește vârsta cu evenimentul anual căruia în 2018 îi va dedica două zile, 30 noiembrie și 1 decembrie. Sub tema ”Crossing Boundaries”, Alyssa Carson va fi unul dintre speakerii care vin la București, deci e o ocazie unică s-o vezi și tu acolo. Îți poți cumpăra bilet de aici.

1 comment

You may also like

1 comment

reparatiifrigiderechirita November 7, 2018 - 2:59 pm

Cred ca este o tanara plina de pasiune si curaj sper sa reusasca sa ajunga pe Marte . este o generatie noua si frumoasa ii doresc mult noroc o asteptam la Bucuresti .Cu respect .

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: