The pursuit of happiness: Gabriela Lungu

by Andreea Vasile

Gabriela Lungu este, fără îndoială, un om care s-a născut să inspire. Sigur că asemenea altor oameni care devin modele pentru alții, să inspiri nu este un obiectiv pe care acești oameni și-l propun. Ei își fac treaba pe care o au de făcut cu dedicație și determinare însă, inevitabil, rezultatele bune pe care le au îi transformă în oameni care devin modele. Gabriela Lungu are o lungă carieră pentru că a înființat agenția THE PRACTICE, una dintre cele mai cunoscute și cele mai performante agenții de PR din România și munca grea i-a adus și recunoașterea internațională prin premiile câștigate, dar și prin cea mai nouă poziție pe care o ocupă azi la Londra în cadrul agenției Weber Shandwick, unde este Chief Creative Officer UK & EMEA. În plus, anul acesta, ea a fost președintele juriului de PR de la Dubai Lynx, competiție care s-a încheiat recent. Astfel, cu peste 15 ani de experiență în domeniu, dintre care 10 ani în zona managerială, Gabriela este un specialist în adevăratul sens al cuvântului. Ceea ce este mișto la ea este că parcursul profesional ascendent nu i-a luat din jovialitate și energie, ba, dimpotrivă, pare că nu are nicio limită în acest sens și cu fiecare dintre reușite este mai puternică, mai veselă, mai … fericită.

gabi 3

Gabriela Lungu este Chief Creative Officer UK & EMEA la Weber Shandwick, rețeaua de PR nr. 1 în topul celor mai creative firme de PR din lume (Creative Index 2012). Este totodată și a doua cea mai mare rețea de PR din lume, cu venituri din fee-uri de 590,000,000 USD în 2011 (conform revistei Biz).

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Cam ce scrie in dictionar. Stare interioara de veselie si multumire sufletească intensa. Care de multe ori se manifesta si la exterior.

Când și de ce ai fost ultima dată fericită?

Sunt intr-un fel fericita chiar si in acest moment. In primul rand pentru ca n-am motive sa nu fiu fericita. In plus, de cate ori crezi tu ca am sansa sa raspund la intrebari despre fericire?

Fericirea: înnăscută sau autoeducație?

Si, si – toti cred ca suntem nascuti sa fim fericiti. Multi insa uitam cumva pe parcurs, asa ca trebuie multa autoeducatie ca sa ne readucem constant aminte.

Ce însemna fericirea la 20 de ani?

Sa te iubeasca cineva. Sa acumulezi. Sa dovedesti.

gabi 1

Gabriela găsește mereu motive pentru care să fie recunoscătoare, deci fericită

Ce înseamnă fericirea la 30 de ani?

Sa te iubesti pe tine insuti atat, incat sa ai iubire si de dat. Sa impartasesti. Sa traiesti.

Ce înseamnă fericirea în doi?

Surprize placute in fiecare zi, parteneriat si sprijin inainte de toate, macar un zambet (daca nu un hohot de ras din toata inima) per ora petrecuta in doi, intimitate care nu devine sinonima cu rutina.

Care este adevărul tău personal, vocația ta și cum ți-ai dat seama că este reală?

Nu sunt convinsa ca mi-am gasit-o inca. Dar sincer nici nu stau s-o caut – pare intimidant si istovitor. Poate sa traiesc pur si simplu, cat mai frumos, mai deplin si mai vesel pot, e de ajuns.

Ce înseamnă pentru tine fericirea prin muncă?

Pentru mine fericirea n-ar fi completa fara satisfactiile pe care le obtin prin munca. Este o zona care mie personal mi-a adus in timp nenumarate motive de bucurie, de exaltare chiar. Munca a fost mereu plasa mea de siguranta – cand alte parti din viata mea nu mergeau chiar OK, munca mi-a fost prieten constant si loial. Exact pe cat am investit, am scos mereu – si cateodata si mai mult.

lana

Gabriela Lungu într-o rochie marca Lana Bălana. Motivele tradiționale sunt amprenta pe care o aduce în hainele pe care le poartă la Londra.

Cum arăta fericirea la București? Dar la Londra?

Cam la fel. Doar ca sursele sunt un pic diferite. Mai multi oameni dragi in Bucuresti, mai multe experiente interesante la Londra.

Ai avut mereu poziții de conducere; de aceea oamenii din jurul tău au fost și onești, și neonești. Ce ar trebui să înțeleagă, pe scurt, toți acești oameni despre cine ești tu?

Sunt un om fericit ca a cunoscut totusi mai multi oameni onesti decat neonesti, incat sa poata ramane un increzator si un entuziast, si sa nu ajunga vreun cinic.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: