This Is It. Draftul unui concert care n-a mai avut loc

by Andreea

Am văzut This Is It, montajul cu ultimele imagini cu Michael Jackson pregătind ceea ce urma să fie ultimul său mare spectacol. Cel mai mare dintre toate pe care le făcuse până atunci. Filmul a fost GROZAV. Spectacolul, unul pentru care aş fi dat orice ca să-l văd live.

*

Nu contează dacă îţi place Michael Jackson sau nu pentru că filmul ăsta nu este despre muzica lui sau despre spectacolele grandioase pe care putea să le facă, ci despre o stare pe care acest om, supranumit the king of pop, o transmitea. Nu cred că filmul ăsta nu te va mişca, la fel cum nu cred că, privind secvenţe din concertele pe care le-a susţinut la Bucureşti, nu te trec fiori pe şira spinării. Ca şi în acele concerte, şi în film va trebui să dai Cezarului ce este al Cezarului şi să accepţi că, indiferent de preferinţele muzicale personale, când ai de-a face cu autenticitatea, trebuie să te bucuri de ea şi s-o primeşti aşa cum ţi se dă. Michael Jackson era, orice s-ar spune, un tip autentic şi, poate de aceea, înainte de orice, a avut atât de mulţi admiratori.

*

Două lucruri mi-au plăcut în film în mod deosebit: felul în care echipa de producţie lucrează la pregătirea spectacolului (şi oamenii implicaţi sunt de ordinul sutelor) şi profesionalismul, uşurinţa cu care Michael, în calitate de artist, poate să îşi intre în rol instantaneu (să cânte şi să danseze oricând, oriunde). Pe urmă, ar mai fi mărturiile dansatorilor din spectacol, oameni care au străbătut şi mii de kilometri, unii numai ca să danseze la audiţii şi ca să fie văzuţi de Michael. Unii dintre ei se întreabă, cum veţi vedea în film, ce poate urma pentru ei după această experienţă. Nu pot intui ceva mai mare decât a fi pe aceeaşi scenă şi în echipa lui Michael.

*

Momentele mele preferate, în ceea ce priveşte felul în care repetă melodiile, sunt Why, why, They don’t care about us şi I’ll be there. Pe lângă asta veţi vedea, repet, un fel incredibil al oamenilor de-a lucra între ei. Cu câtă dragoste, răbdare şi dedicaţie pentru munca lor, dar şi pentru a celorlalţi, reuşesc să creeze un eveniment care, din nefericire, nu a mai fost pus în fapt niciodată.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xYb3FGcSjeE]

Unul dintre momentele mele preferate din film. Repetiţiile la Why, why

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uvZhqS9Dsek&feature=related]

Why, why interpretată la Bucureşti

 

0 comment

You may also like

0 comment

cristina January 25, 2011 - 10:36 pm

mda…din pacate putini il inteleg pe el..
chiar si muzica desi e placuta de multi, foarte putini realizeaza ce versuri profunde au piesele lui.
cred ca o sa raman mereu indragostita de Michael, daca tot ziceam pe la 4 ani ca o sa ma marit cu el someday 😀
de talentul lui sunt atatea de spus. entertainment cu adevarat. a fost genial.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: