Tina Turner și cu mine avem ceva în comun

by Andreea Vasile

Ăsta e un compresor audio marca Urei 314 de prin 1974. Trupe și interpreți mari au înregistrat albume chiar pe piesa asta din poză.

Aș vrea să spun că ceea ce mă leagă de Tina Turner sunt picioarele impecabile pe care le avem amândouă. Dar cum asta e departe de-a fi adevărat, trebuie să mă opresc la altceva. Până vă dezvălui despre ce este vorba, să vă zic cum am ajuns în locul cu pricina.

*

În studioul lui A.G.Weinberger am ajuns vineri, cu echipa de la televiziune, ca să luăm niște ilustrație pentru, în fine, pentru ce nu vă pot spune acum, dar vă anunț când va fi ON AIR pentru că o să merite. Într-o casă veche de pe lângă parcul Icoanei se coace noul album al chitaristului de blues. Fără aparatură de ultimă oră ci, dimpotrivă, cu unele vintage care, după spusele artistului, fac mai mult decât ce-i pe piață acum și cu mult drag de muzică, patru oameni au pus cap la cap piese. De la partea instrumentală la versuri, totul le aparține. Ca și când tu ai construi o casă de la zero, de la concept la execuție.

*

Vreți să cântați o piesă?, ne întreabă A.G. pe colegii mei, cameraman și asistent, și pe mine.

Băieții sunt sceptici, știți cum sunt ei, și când e cu șansă de-a se face de rușine, fug mâncând pământul. În schimb, eu … eu am învățat că din închipuită rușine s-ar putea să pierzi ocazii unice și că nu trebuie să lași oameni mari să te roage de două ori. Așa c-am zis: DAAAA!

*

În fața microfonului, cu căștile pe urechi, am pus voce pe melodia ”Timpuri bune vor veni peste noi” din care nu vă pot da mostră că nu e disponibilă, însă vă promit că melodia e foarte frumoasă. Am cântat, cu spirit și credință, că A.G. ne-a spus că doar dacă credem că ”timpuri bune vor veni peste noi”, interpretarea va ieși cum trebuie.

Timpuri buuuuune vor veniiiii peste noi! Orice-ai spuneeee, nu voi daaaaa înapoooooi, am repetat de vreo trei ori, cu A.G. și restul trupei cântând cu noi și explicându-ne unde să punem accent. Până la terminarea strofei nu mai voiam să plecăm din fața microfonului, de proveniență britanică, cu viață din 1953.

*

Compresorul audio însă a fost adevărata piesă tehnică. După ce-am auzit de când e microfonul, am întrebat ce mai e vechi, dar cu poveste p-acolo.

Ăsta (n.r. compresorul) e din 1974, a aparținut BBC și l-am cumpărat de la ei. Pe el s-a înregistrat ”Private Dancer”, albumul Tinei Turner, dar și melodii de la Bee Gees și Paul McCartney s-au imprimat pe el. E un Urei 314, o piesă. Pe model asemănător s-au înregistrat toate albumele lui Bob Marley.

Măi să fie, mi-am zis! Deci vocea mea tocmai a fost înregistrată pe un aparat pe care au fost înregistrate, la un moment dat, și vocile mai sus numite. Ăsta da lucru de care să fii mândru!

*

Am pe film când cânt cu Weinberger, dar nu pot încă să arăt. Însă o s-o fac când se va putea.

Timpuri bune vor veni peste noi, așa-i?

2 comments

You may also like

2 comments

Zapacita September 2, 2012 - 12:38 pm

Ce frumos! Si ce bine ca poti sa te lupti cu rusinea 🙂

Reply
Ina Ghita (@inaghita) September 3, 2012 - 2:22 pm

Hahaha, mi te inchipui 😀 Ai cantat bine?

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: